L’Audiència Nacional investiga també al president del consell d’administració de l’empresa editora de La Razón, Santiago Barreno Sevillano (al mig de la foto), en relació amb el saqueig de l’empresa pública Canal de Isabel II. És el quart executiu del diari incurs en aquest cas. Els altres són Mauricio Casals, president del diari; Edmundo Sobrino, conseller delegat; i Francisco Marhuenda, director.

El jutge del cas, Eloy Velasco, ha citat Barreno en una petició d’informació. Barreno és el president de l’editora Audiovisual Española 2000, SA. Segons els comptes del grup, actua com a director general de l’empresa i n’és, per tant, el primer executiu, segons explica El Español.

Planeta 2010, del Grup Planeta, és l’accionista de referència de La Razón (56,88%). Iberoamericana de Inversiones y Proyectos  en té el 23,9%; Antena 3 Noticias, també del Grup Planeta, un 15%, i el romanent és propietat de diversos accionistes individuals.

Rodríguez Sobrino va entrar a la presó divendres passat. Fa un any el van cessar com a president d’Inassa, la filial llatinoamericana del Canal d'Isabel II, i es va incorporar a Audiovisual Española 2000. Des del seu càrrec al Canal era considerat l’home fort a Amèrica Llatina de l'expresident madrileny Ignacio González, empresonat dijous passat.

El director de La Razón, Francisco Marhuenda, i el president del diari, Mauricio Casals han hagut de respondre per presumptes coaccions a la presidenta de la Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes; el seu portaveu, Ángel Garrido, i la seva cap de gabinet, Marisa González. La investigació sosté que Casals i Marhuenda volien evitar que Rodríguez Sobrino es veiés afectat per la denúncia de Cifuentes sobre pràctiques fraudulentes al Canal d'Isabel II durant el mandat de González.