El govern municipal d'Ada Colau ha proposat avui unes noves ordenances fiscals, que inclouen un canvi en el sistema de tarifes d'aparcament a la ciutat. La proposta preveu mantenir el preu de les zones verdes per residents, però proposa un canvi en les tarifes blava i verda per als no residents que contingui un component fix i un altre de variable segons el vehicle. Aquest component variable dependrà de la mida del vehicle i també del seu nivell d'emissions. 

Segons ha explicat el regidor de Presidència, Eloi Badia, la proposta –que encara ha de negociar-se amb la resta de grups–, planteja mantenir una quantitat fixa per a l'aparcament, inferior a l'actual, que se sumarà a penalitzacions per emissions i per mida dels vehicles. 

A més, les noves ordenances també preveuen la creació d'una nova taxa ZonaBus al voltant de la Font Màgica de Montjuïc per regular el trànsit dels autocars turístics que visiten aquesta zona de la ciutat. 

La proposta també preveu mantenir la congelació de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a propietats de menys de 300.000 euros de valor cadastral, la qual cosa equival al 98% d'habitatges, mentre que s'aplicarà un topall del 8% al 2% restant.

El projecte d’ordenances fiscals es presentarà als grups municipals per la seva negociació i possible aprovació al Plenari de desembre.