La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha qualificat d'"error colossal” els atacs entre els diversos partits “constitucionalistes” a Catalunya, i ha dit que haurien de treballar per tal de construir una alternativa al marge del sobiranisme.

"Entenc que és un moment complicat, que s'intenten buscar embolics de partit, tenim un congrés molt a la vora; jo entenc que periodísticament pugui interessar, però ningú que segueixi les nostres intervencions i la nostra activitat al Parlament a Catalunya pot dir això, i l'únic polític a qui ho he sentit dir és a Albiol", coordinador del PPC, ha afirmat Arrimadas en una entrevista a Onda Cero, sobre la polèmica si participaria o no en un referèndum.

La dirigent de Ciutadans ha respost així a les crítiques rebudes per, suposadament, haver acostat a la seva formació a Catalunya a postulats nacionalistes, extrem que ha rebutjat rotundament.

Ha sostingut que entén la "situació complicada" d'Albiol de capitanejar la "penúltima força" a la Cambra catalana, però ha demanat que no ataqui Ciutadans quan el "desafiament" del sobiranisme està sobre la taula.

"No entrarem en el vell error a Catalunya de, quan la situació està així, a sobre atacar-nos els partits constitucionalistes, em sembla un error colossal", ha tancat.

En aquest sentit, ha apostat per construir "una alternativa política" sobre els principis, ha assenyalat, de rebuig al sobiranisme i aposta per millorar infraestructures, educació, sanitat o el model econòmic.

Arrimadas ha deixat clar que s'oposa a un referèndum d'independència, ni a Catalunya ni a altres parts d'Espanya, i només contempla aquest mecanisme si és per avalar una reforma constitucional que, ha subratllat, hauria d'impulsar-se sempre amb el "consens" de la política espanyola i "no com un projecte personal d'una persona".