Inés Arrimadas s'haurà de disputar el lideratge de Cs amb tres competidors. L'actual presidenta del grup de Ciutadans i cap de l'oposició es jugarà el lideratge en les eleccions primàries que el partit taronja durà a terme el 24 de maig.

El principal objectiu d'aquest procés intern de la formació és triar un candidat per a les properes eleccions catalanes, que haurien de celebrar-se en principi la tardor d'engany.

Els competidors

Els adversaris d'Arrimadas en la batalla pel lideratge del partit a Catalunya seran Daniel Granados, Jordi González i Sergio Querol. Aquests no han hagut de presentar avals per a presentar-s'hi ja que Cs no en requereix per aquest tipus de processos. 

Arrimadas surt ben posicionada en les primàries de Ciutadans: va encapçalar la candidatura en els comicis del 27 de setembre de 2015 i va aconseguir els millors resultats del partit i situar-se com a principal força de l'oposició, amb 25 diputats al Parlament.

El més jove dels quatre candidats és Daniel Granados, de 27 anys, que és de Terrassa (Vallès Occidental) i es va afiliar a Ciutadans en 2016, mentre que el més veterà és Sergio Querol, de 54 anys, procedent d'Olot (Garrotxa) i militant des del 2013. Per la seva banda, Jordi González, de 48 anys, és de Barcelona i pertany al partit des del 2015, mentre que Arrimadas, de 36 anys, és la que més temps porta afiliada a Cs, des del 2011.

La votació

Els militants de Ciutadans a Catalunya votaran de manera telemàtica des de les 23 hores del dimecres 24 de maig fins a la mateixa hora del divendres 26, segons ha informat la mateixa formació. Els resultats es publicaran el dissabte 27 de maig i el diumenge 28 està previst que se celebri un acte de presentació de la candidatura.