El secretari d’Economia del Govern, Pere Aragonès, ha assenyalat en una entrevista a Rac1 que Esquerra no té “cap problema a posar sobre la taula i ratificar tantes vegades com faci falta el procés", en referència a la possibilitat de convocar un referèndum unilateral d’independència (RUI).

"Si ajuda, es posarà sobre la taula i es discutirà. I jo crec que ajuda", ha dit en al·lusió a la proposta de la CUP que insisteix a posar el RUI com a condició per desencallar les negociacions de pressupostos i qüestió de confiança.

Sigui com sigui, Aragonès ha afirmat que la conselleria no tindrà cap problema a destinar els recursos necessaris per cobrir l’organització d’un RUI, si així ho decideix el Govern: “Si cal posar una partida pressupostària per al RUI, ho farem".

Pressupostos

Pel que fa als pressupostos, Aragonès ha matisat que “el que va condicionar el vot de la CUP als pressupostos del 2016 va ser més la seva dinàmica interna que el projecte en si" i ha afirmat que el Govern intentarà consensuar una proposta amb els cupaires.

Tot i així, el republicà ha admès que els pressupostos del 2017, que intentaran presentar al Parlament a l’octubre, no seran gaire diferents dels del 2016".