Prop de 200 alcaldes catalans han reivindicat aquest dimarts al migdia des de Brussel·les l'alliberament dels "presos polítics". Els batlles han desfilat pel barri europeu fins a situar-se davant de l'edifici de la Comissió Europea, on han desplegat una pancarta de protesta contra l'empresonament del Govern destituït pel govern espanyol.

"S'estan vulnerant drets fonamentals i tenim presos polítics i com que Europa no escolta hem vingut directament perquè prengui consciència", ha dit la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, en declaracions als mitjans. "Hem vingut a la capital política europea per explicar la visió del món local, a manifestar l'empipada general per tenir presos polítics", ha apuntat el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) Miquel Buch.

"Venim a internacionalitzar el nostre punt de vista", ha dit Buch. "Volem que se'ns escolti i es tingui en compte un poble que ha fet un procés modèlic per la llibertat", ha afegit Buch. Per la seva banda, Neus Lloveras ha explicat que han vingut a "traslladar en persona les inquietuds de les seves poblacions". "Volem que se sàpiga a Europa", ha dit la presidenta de l'AMI.

El president de l'ACM ha matisat també que l'objectiu del viatge a Brussel·les "no era anar a veure el president Puigdemont". "Si el president i el govern poden venir nosaltres estarem encantats, però si no hi són ho entendrem perfectament", ha afegit. Segons ha dit "molts alcaldes" s'han hagut de quedar a Catalunya però "volien ser-hi".

Els alcaldes s'han fet una foto de família coincidint amb la seva visita a la ciutat, des d'on "internacionalitzaran" la situació a Catalunya en un acte programat a la tarda al centre Bozar. L'acte s'anomena "Catalan mayors in support of the Government of Catalonia" (Alcaldes catalans en suport del Govern) i tindrà lloc al Centre Cultural Bozar de Brussel·les.

En aquest acte, es preveu que prenguin la paraula la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, el president de l'ACM, Miquel Buch, així com diversos alcaldes catalans, com els de Sabadell (Vallès Occidental) -Matias Serracant-, la de Girona -Marta Madrenas-, el d'Alella (Maresme) -Andreu Francisco-, i els eurodiputats catalans Josep Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC) i Ramon Tremosa (PDeCAT).



Els convocants no han aclarit si a l'acte preveuen la presència del president Carles Puigdemont i dels consellers que es troben a Brussel·les, sobre els quals un jutge de Brussel·les va decidir la seva posada en llibertat amb mesures cautelars.

WhatsApp Image 2017 11 07 at 16.52.07