"A mi sempre m'ha semblat molt sorprenent que haguem arribat al segle XXI encara amb aquest feminisme ranci, radical i totalitari vigent". Amb aquestes paraules, l'alcalde d'Alcorcón i diputat autonòmic del PP a Madrid, David Pérez, va definir l'abril del 2015 durant el VI Congrés Nacional d'Educadors Catòlics el moviment feminista i va carregar contra les dones que el promouen lamentant-se que "influencia en les legislacions" i que, a més, "marca en moltes ocasions l'agenda política".

Aquestes paraules no han agradat gens als portaveus de Podemos i el PSOE, que van censurar ahir les paraules de Pérez. Un dels primers a condemnar-ho va ser el portaveu al Congrés i secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, que a través d'un tuit va posar de manifest el "fàstic" que va sentir en escoltar aquestes paraules.

I és que l'alcalde d'Alcorcón va definir les dones feministes com a "dones frustrades, dones amargades, dones rabioses, dones fracassades com a persones i que venen a donar lliçons als demés sobre com s'ha de viure i com s'ha de pensar" i, a més, es va lamentar que "malgrat tot, continua el moviment feminista influenciant, opinant i imposant, que és vertaderament el que li agrada a aquest tipus de moviments".

La primera reacció de Pérez va ser posar sobre la taula que "dels meus cinc tinents, quatre són dones, incloent la meva portaveu. La meva dircom, dona. La meva secretaria general al partit, dona. Masclisme?", es qüestionava.

Acte seguit va respondre a Errejón assegurant-li que "mai he estat masclista" i demanant-li que "no manipuli" i que s'ocupi de "les denúncies de les teves companyes per assetjament".

La diputada al Congrés de Podemos Tania Sánchez també va sortir a la càrrega en sentir aquestes paraules i va posar de manifest que "a nosaltres el que ens sorprèn i ens frustra és el 'cunyadisme' ranci i masclista d'aquest senyor".

Aquestes declaracions tampoc no van deixar indiferents ningú del PSOE. La diputada socialista per Madrid Carlota Merchán va ser clara i va assegurar que actituds com aquestes "em reafirmen en el feminisme" perquè això "confirma que encara hi ha molt per fer".

De la seva banda, la portaveu socialista a Madrid, Natalia de Andrés, va titllar d'"intolerable" la seva actitud".

Pérez va acabar fent un tuit dirigit a tothom a Twitter, on va assegurar que "porto 25 anys treballant amb dones i mai cap m'ha acusat de masclista, però els 'trolls' han decidit que ho sóc". "M'importa?", va qüestionar-se, i seguidament ell mateix també responia: "gens".