El president del PP català, Xavier García Albiol, ha manifestat que després del 39è congrés federal del PSOE “perd Espanya i guanyen Puigdemont i Iglesias”, un missatge directe a la definició d’Espanya com a Estat plurinacional que defensen els socialistes davant d’una eventual reforma federal de la Constitució.

Albiol, que aquest diumenge ha visitat el Prat de Llobregat amb motiu de la seva campanya "La Catalunya valenta", ha insistit que el seu partit defensa que Espanya és una sola nació i no “una agrupació de nacionalitats en funció de l’interès polític del moment”.

Albiol ha advertit que “el millor que els pot passar als partits independentistes és que els partits constitucionalistes es divideixin” i, en aquest sentit, ha acusat el PSOE d’intentar buscar “les simpaties de Podemos i dels partits independentistes”.

D’altra banda, el líder del PP català ha atribuït l’aprovació de l’esmena al fet quel el PSOE hagi assimilat les tesis del PSC, cosa que ha portat els socialistes a una fase d’”absoluta decadència”.