Com al novembre, Albiol ha dit que no permetrà que

El president del grup parlamentari popular, Xavier García Albiol, ha tornat a cercar al reglament del Parlament alguna cosa on agafar-se per frenar el ple d'investidura d'aquesta tarda. En un escrit que ha passat pel registre a mig matí, el PP denuncia l'incompliment per part de la presidenta de la Mesa, Carme Forcadell, de l'article 82 del reglament: “Cap discussió no pot començar, si com a mínim, dos dies abans no s’ha distribuït l’informe, el dictamen o la documentació que ha de ser servir de base en el debat, llevat d’un acord de la Mesa del Parlament o de la comissió en sentit contrari”.

Només una trucada

Albiol ha lamentat que l'únic avís que ha rebut el PP ha estat una trucada telefònica de la presidenta de la Cambra per anunciar la celebració del ple, i ha criticat que la resolució a través de la qual es proposa el candidat a president al ple tampoc no ha estat publicada al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya. Aquesta resolució, diu, ha d'aparèixer al BOPC abans de la celebració de la Junta de Portaveus, prevista per a les 16 h. És la mateixa resolució que s'ha de llegir a l'inici de la sessió d'investidura.

 

El líder del PP al Parlament ha dit que "arribarà fins a on calgui" per evitar que Junts pel Sí "xulegi" els populars. En el cas de l'escrit que va fer el seu mateix grup al novembre, denunciant que s'havia convocat una Junta de Portaveus sense que el PP hagués nomenat encara el seu portaveu, el va portar al Tribunal Constitucional, on el van acompanyar PSC i Ciutadans.

C's: "Una falta de respecte"

Però aquesta documentació és pròpia dels plens ordinaris, en què l'ordre del dia és extens i requereix més torns de paraules i votacions. Segons el reglament –que com sempre és susceptible d'interpretacions– es podria entendre que en un debat d'investidura on hi haurà una sola votació aquesta documentació no és necessària, ja que a la Junta de Portaveus de les 16 h es passarà l'ordre del dia amb aquest únic punt.

 

Per això la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, només ha volgut fer una denúncia verbal que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi "faltat al respecte" a les "normes consuetudinàries" de la Cambra per no enviar la documentació per escrit abans del ple. A ella també li ha trucat per telèfon. "Som els líders de l'oposició", ha volgut deixar clar, preguntada per si faran costat al PP en aquesta reclamació, "i expressarem el nostre malestar fent d'oposició".