El candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dimarts que ell defensava una aplicació més dura de l’article 155 a Catalunya. En un acte a la Junta d’Empresaris de Catalunya, ha afirmat que li hagués agradat que fos “més durador en el temps” i s’allargués “un any o un any i mig per corregir algunes desviacions a l’àmbit de l’ensenyament i els mitjans de comunicació públics”.

No obstant això, ha afirmat que Rajoy li va donar un argument “lògic” sobre el fet que calia aplicar el 155 de la mà del PSOE i de Cs en un “gran acord”. En aquest sentit ha recordat que aquestes dues formacions “a principis del mes de setembre estaven en contra de l’aplicació del 155” i “quan van estar d’acord amb l’aplicació de la mesura” van “posar com a condició que no s’allargués més de sis mesos i es convoquessin les eleccions de manera immediata”. Aquesta “limitació”, ha dit, és la que no han permès “prendre algunes mesures necessàries” més.

Triomfalisme per bandera

Segons Albiol, el 155 ha suposat un "fre al separatisme", però "no és la solució als problemes de Catalunya", que requereix un govern que treballi per "recosir" l'actual fractura social. Per Albiol, la millor manera de continuar amb la feina iniciada després del 155 és que el 21 de desembre la ciutadania ompli les urnes de vots a favor dels partits constitucionalistes. "És a les nostres mans dir prou al procés independentista que ha causat tant mal i tant dolor a la societat catalana", ha apuntat el candidat de Rajoy.

El cap de llista popular ha defensat que el PP serà "més o menys simpàtic" o "graciós", però el que és indiscutible, ha apuntat, és que "diu les coses clares" i ofereix "efectivitat". Amb un to clarament triomfalista, Albiol ha assegurat que els populars han tret a Espanya de la crisi, han evitat el rescat econòmic, han convocat eleccions a Catalunya, han destituït al govern que "s'estava saltant la legalitat" i han tret a Catalunya "del forat en el qual ha viscut els últims anys".