Pocs minuts després de conèixer-se que la Fiscalia demana deu anys d'inhabilitació per a Mas i nou per a Rigau i Ortega per la consulta del 9-N, la xarxa s'ha omplert de nombroses mostres de suport als acusats. Amb el hashtag #9NsomTots, que a hores d'ara ja és trending topic, representants del món polític i de les entitats han defensat l'expresident i les exconselleres de la Generalitat.

Joana Ortega, a qui li demanen nou anys d'inhabilitació, ha assegurat en un tuit que aquesta situació és "inèdita al món" i ha acusat la Fiscalia de voler-los "inhabilitar per habilitar que la gent parlés" posant les urnes per la consulta del 9-N.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut sumar-se a fer costat al seu predecessor. La resta del Govern ha reaccionat en bloc denunciant una persecució de la democràcia, segons Meritxell Borràs, i una "judicialització constant" de la política, per Carme Forcadell.

Partits, Ajuntament i entitats

Des del Partit Demòcrata Català, ERC i Demòcrates, també hi ha hagut missatges de suport i retrets cap al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i els seus tractes amb la Fiscalia.

Ada Colau i Gerardo Pisarello han parlat en representació de l'Ajuntament de Barcelona, qualificant els fets de "lamentables" i rebutjant les "amenaces".

Les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium i els seus presidents, han animat a seguir endavant i donar la veu a la ciutadania de Catalunya amb el referèndum.

La CUP i Catalunya Sí que es Pot han coincidit en el missatge, defensant que votar no pot ser considerat un delicte. Ramon Espadaler, líder d'Unió, ha defensat la necessitat de buscar una solució "en la política i no als tribunals".

A favor de la Fiscalia

També hi ha hagut qui ha defensat la posició de la Fiscalia. El líder del PP, Xavier García Albiol, ha celebrat la petició d'inhabilitació per aquells que "es pensaven que intentar trencar Espanya els sortiria gratis". Des de Ciutadans, reiteren que "tots els ciutadans estan sotmesos a les lleis".