En els primers dies de la convocatòria, la Generalitat ja ha rebut al voltant de 2.400 sol·licituds per a les 500 noves places de Mossos d’Esquadra recentment creades. Així n’ha informat el conseller d’Interior, Jordi Jané, aquest dimecres en la sessió de control al Govern al Parlament. Jané ha insistit que “ens fan falta pel país”.

“Tots ens reclameu més Mossos perquè en fan falta”, ha dit el conseller en resposta a Albert Batet, diputat de Junts pel Sí i alcalde de Valls. “No podíem fer altra cosa que convocar aquestes places. Ho diuen els pressupostos, ho va dir aquest ple i m’hi vaig comprometre”, ha afegit. Jané ha defensat que el Govern té la “seguretat jurídica” que estan fent les coses bé “per la seguretat del país” i que no pot estar pendent de "requeriments de cap de setmana".

Sobre la Junta de Seguretat celebrada aquest dilluns, per primera vegada en vuit anys, Jané ha recordat que “la seguretat no coneix fronteres ni conjuntures polítiques”. Ha considerat una “anomalia” que no s’hagués convocat abans aquesta reunió.