El president dels Estats Units, Donald Trump, ha alertat aquest dilluns que no hi haurà cap altra opció que "destruir totalment" Corea del Nord si el règim de Pyongyang continua amenaçant el seu país i els seus aliats.

Si persisteixen les amenaces nuclears de Pyongyang, "no tindrem cap altra opció que destruir totalment" a Corea del Nord, ha advertit Trump en el seu debut davant de l'Assemblea General de les Nacions Unides.

"És hora que Corea del Nord s'adoni que la desnuclearització és el seu únic futur acceptable", va agregar Trump, que amb referència al líder nord-coreà, Kim Jong-un, va afegir: "L'home coet està en una missió suïcida per a ell i el seu règim".

El mandatari nord-americà ha insistit que les proves nuclears i de míssils balístics de Corea del Nord "amenacen al món sencer", en demanar unitat per aïllar al règim de Pyongyang.

Segons Trump, a cap nació del planeta no li interessa que el règim de Pyongyang, que ha acusat de "matar de gana" milions de nord-coreans, pugui tenir al seu abast armes nuclears.

Trump també ha agraït a la Xina i Rússia per haver votat a favor de sancions contra Corea del Nord en el Consell de Seguretat de l'ONU, encara que ha anotat que cal fer "molt més" davant de les amenaces de Pyongyang.

Arran dels últims assajos nuclears i llançaments de míssils de Pyongyang, el president dels Estats Units ha dit que no descarta recórrer a l'"opció militar".