La Policia londinenca ha anunciat aquest divendres que procedirà a detenir el fundador de Wikileaks, Julian Assange, si decideix abandonar l'Ambaixada de l'Equador a Londres en la qual resideix ara que els fiscals suecs han tancat la investigació per presumpta violació en contra seu.

En un comunicat, Scotland Yard ha recordat que el Tribunal de Westminster "va emetre una ordre d'arrest contra Assange depués que aquest no es lliurés al tribunal el 29 de juny de 2012" i, per tant, la Policia anglesa "està obligada a executar aquesta ordre si abandona l'Ambaixada".

"Ara que la situació ha canviat i les autoritats sueques han tancat la seva investigació, Assange continua sent buscat per un delicte menys greu" que el de violació que va provocar l'ordre d'arrest europea, segons s'explica en el comunicat.

"La prioritat per a la Policia Metropolitana ha de continuar sent arrestar a aquells que continuen estant buscats a la capital en relació amb delictes violents o sexuals greus per a la protecció dels londinencs", s'ha precisat en l'escrit.