"Crec que el l'1 d'octubre no s'hauria de produir perquè, des del meu punt de vista, cada un ha de respectar les lleis i hi ha unes lleis que són les que són i un no es pot saltar les lleis perquè vulgui saltar", ha dit Rafa Nadal en una entrevista al diari El Mundo respecte el Referèndum. El tennista manacorí, recentment guanyador del US Open i actual número u del món, ha explicat que "no entenc una Espanya sense Catalunya".

"Jo no em puc saltar un semàfor en vermell perquè no em sembli correcte aquell semàfor. I els que pretenen això a Catalunya han d'entendre-ho", ha seguit dient un Nadal molt preocupat amb el procés de desconnexió que està vivint Catalunya. Format al Reial Club de Tennis Barcelona, Nadal ha assegurat que "em sento molt proper als catalans, em sento molt espanyol també".

El tennista ha reconegut que actualment hi ha un "conflicte" i que cal trobar una sortida. "És difícil, i no té una fàcil solució, però bé... jo dic el meu sentiment", ha seguit explicant Nadal. A més a més, ha afegit que "a tots ens hauria de preocupar; al que no li preocupi és que no té en ment a Espanya com és Espanya".

Nadal ha seguit el seu discurs afirmant que "som més forts junts que separats; tant Espanya és millor amb Catalunya com Catalunya és millor amb Espanya". Malgrat tot, el manacorí ha acabat dient que "respecto profundament el sentiment que cadascú pugui tenir, i tant de bo que se solucioni, que ens puguem entendre i que puguem viure durant molts anys com un país, que és el que som".