Garbiñe Muguruza ha remuntat un 2-0 advers al tercer set i ha vençut l'alemanya Angelique Kerber, número u del món, per 4-6, 6-4 i 6-4 en dues hores i 20 minuts. D'aquesta forma, la tennista espanyola s'ha classificat per als quarts de final de Wimbledon per segona vegada a la seva carrera.

Muguruza, finalista el 2015, ja va derrotar Kerber aquella mateixa temporada quan va lluitar després pel títol contra la nord-americana Serena Williams. Amb la d'aquest dilluns, Garbiñe porta ja cinc victòries consecutives contra la germànica, i ara, s'enfrontarà a quarts contra la russa Svetlana Kuznetsova, que va superar la polonesa Agnieszka Radwanaska per 6-2 i 6-4.

Com a conseqüència de la derrota, Kerber perdrà el número u. Si la romanesa Simona Halep aconsegueix les semifinals ocuparà el seu lloc, però si no, la txeca Karolina Pliskova, eliminada a la segona ronda, serà qui aparegui aquest dilluns 17 de juliol al cim de la llista WTA.

Un lluita espectacular

Garbiñe i Angelique han disputat el millor partit del torneig femení fins al moment. La germànica ha mostrat una seguretat intractable, amb dos errors no forçats en el primer set i un de sol en el segon, salvant amb mestria els furibunds atacs de l'espanyola. Davant d'aquest autèntic mur Garbiñe no ha desistit en el seu afany d'atacar i atacar sense parar, jugant-s'ho tot a la xarxa (on ha arribat en 54 ocasions i ha culminat amb 35 encerts).

Garbiñe ha aconseguit per fi trencar el servei de Kerber en el desè joc del segon set, a la segona oportunitat. Havien transcorregut 88 minuts, i el pas a quarts era incert, perquè ambdues es trobaven bé de físic, encara que l'espanyola lluïa des del principi una banda a la cuixa esquerra. Kerber s'ha avançat per 2-0 en l'últim parcial i assaboria ja la victòria quan Garbiñe ha reaccionat amb grapa. Hi ha hagut en total cinc ruptures en un carrusel de robatoris i en un setè joc interminable, de gairebé deu minuts, 'Garbi' ha tirat endavant després de salvar quatre oportunitats de Kerber.

Al final, Garbiñe ha concretat la victòria a la tercera bola de partit i ha aconseguit els seus segons quarts en Wimbledon i els segons d'aquest any després dels de l'Open d'Austràlia.