Un tercer quart de somni, amb un imperial Marc Gasol, ha estat la clau de la victòria d'Espanya contra Alemanya en un partit que es va enquistar des del començament per a l'equip de Sergio Scariolo. El resultat final de 72-84 li obre de bat a bat les portes de les semifinals i de la lluita per les medalles.

Un pèssim inici de partit l'equip espanyol ha condicionat totalment el primer quart, tot i que, amb la intervenció de les grans estrelles del combinat espanyol, s'ha recuperat el nivell. La bona defensa ha estat el que va subjectar Espanya.

La igualtat s'ha apoderat del marcador fins que Marc Gasol s'ha convertit en el gran protagonista. El tercer quart del germà mitjà dels Gasol ha desnivellat la balança amb 18 punts i tres de quatre triples. Unes xifres que han fet sentir còmode el combinat d'Scariolo, que ha acabat amb una victòria molt important.

La porta de les medalles s'obre per la vigent campiona d'Europa. Espanya ha sabut navegar amb mà ferma cap a la victòria, cap a les semifinals i cap a la lluita per les medalles.