El Barça ha perdut amb estrèpit contra el Reial Madrid  (63-102) un partit històric per la diferència en el marcador. Les nombroses baixes i la fatiga acumulada del partit de dimecres contra l’Olympiakos han propiciat que el Madrid esclafés un equip que no ha sabut frenar un atac amb moltes alternatives.

Declaració d’intencions

El Barça ha entrat amb mal peu al partit. Un Madrid molt connectat i amb les idees molt clares ha estat capaç d’aprofitar els primers minuts per obrir forat al marcador. Amb un parcial inicial de 0-7, els de Giorgios Bartzokas no han estat capaços de fer la primera cistella fins passats tres minuts. Ante Tomic, des de la línia de tir lliures, ha inaugurat el marcador blaugrana.

Davant un Palau Blaugrana ple a vessar, el Barça ha estat incapaç de trobar la fórmula per aturar un atac blanc que veia la cistella enorme. Des de la línia de triple, el Madrid ha ensenyat les seves credencials. Luka Doncic, Jaycee Carroll i Felipe Reyes han estat els causants de posar els homes de Pablo Laso 12 punts per sobre al marcador. El primer quart s’ha acabat amb el Barça molt ‘tocat’: 17-29.

Sense reacció

El segon quart ha estat sagnant pels de Bartzokas. El Madrid no ha tardat en situar-se 19 per sobre gràcies a una segona unitat que aportava punts i sacrifici des de la banqueta. En canvi, al Barça, les lesions i el desgast físic del dimecres a Grècia li pesaven com una llosa. Sense frescor ni encert, els blaugranes han vist com dos triples, de Sergio Llull i Rudy Fernández, situaven un màxim avantatge de 25 punts. Conforme passaven els minuts, la humiliació creixia davant un Palau incrèdul. El resultat al descans (32-54) ha estat un fidel reflex del que s’ha vist al parquet.

La segona part ha seguit la mateixa tònica. El Madrid, amb uns percentatges de tir extraordinaris, seguia castigant la cistella blaugrana fins a posar el 32-59 quan només s’havien jugat dos minuts del tercer quart. El Barça estava noquejat i, amb la derrota assegurada, només li quedava acabar el partit de la manera més digne possible.

Els últims deu minuts han començat amb 46-75 al marcador, amb els de Laso projectant acabar el partit amb 100 punts. El Barça ha tornat a desaprofitar l’últim quart i la sensació de desfeta era generalitzada. Part del públic ha acabat xiulant una situació inadmissible. El Madrid seguia lluitant tots els rebots i les segones jugades, mogut per la voluntat de fer més gran la ferida. El marcador final li fan pujar els colors a un equip que haurà de millorar molt per fer alguna cosa a Europa.