El Girona empata contra el Celta de Vigo gràcies a un gol de Juanpe en els últims minuts. Cap dels dos equips ha aconseguit dominar un partit marcat per les errades defensives i el descontrol.

Bogeria de gols

El Girona arribava a Balaídos amb ganes d’acabar amb una ratxa negativa de quatre partits consecutius sense marcar. La falta d’encert ha condicionat l’inici d’un equip que només ha tardat nou minuts en encaixar el primer gol. El Celta ha trobat Pione Sisto al segon pal perquè fes l’1-0 de cap.

La reacció del Girona, però, ha estat immediata. Només un minut després, Portu ha aprofitat una centrada lateral de Mojica per empatar. El partit tornava a començar. Els de Pablo Machín estaven còmodes, defensant i trepitjant l’àrea rival. I la remuntada ha arribat amb una jugada d’estratègia perfectament executada que ha rematat Stuani sobre la línia. 1-2 quan només s’havien jugat 14 minuts.

El Celta no ha acusat el cop psicològic de veure’s per sota el marcador i ha aprofitat una errada del Girona en defensa per fer el 2-2. Maxi Gómez, màxim golejador dels gallecs, ha superat Iraizoz sense problemes després d’un contraatac. Quatre gols en 16 minuts. Un partit absolutament boig.

Com era d’esperar, les ocasions i les pulsacions han disminuït després dels quatre gols. Cap dels dos equips volia repetir errades però eren incapaços de combinar atacs amb jugades de possessió. El resultat era just perquè ningú havia fet mèrits suficients per desnivellar la balança.

Més Celta

La segona part ha començat amb el mateix marcador i els mateixos 22 protagonistes. Tot i això, el guió ha estat diferent. El Celta no ha tardat en convertir-se en l’amo i senyor de la pilota per sotmetre un Girona que patia per defensar i tapar uns espais que aprofitava Iago Aspas per filtrar passades a les esquenes dels centrals.

Iraizoz ha estat el gran artífex per mantenir el 2-2 en el tram final. El porter del Girona s’ha lluït amb una doble aturada, desviant els xuts de Roncaglia i Maxi. El Celta guanyava a l’intercanvi de cops. I Juan Carlos Unzué ha volgut aprofitar el moment. Emre Mor ha estat l’últim canvi per buscar un gol que valia tres punts. Machín ha fet el mateix, per mantenir el resultat i buscar el cap d’Olunga i les cames de Kayode amb pilotades llargues.

El mateix Emre Mor ha provocat una falta decisiva. Daniel Wass, des de 25 metres, ha aprofitat l’ocasió per enganyar Iraizoz amb un xut que ha entrat pel seu pal. Gerra d’aigua freda per a un Girona que només tenia 15 minuts per no tornar de Vigo amb les mans buides. Més que suficient.

El Celta ha fet un pas enrere i ho ha pagat car. Juanpe ha caçat una pilota mort a dins de l’àrea dels gallecs per fer amb la cama esquerra i després d’un xut creuat el gol de l’empat. 3-3 a falta de cinc minuts pel final. Una demostració d’amor propi després d’encadenar quatre partits sense guanyar.

El Girona ha acabat donant per bo el punt, tot i que pot acabar la jornada en posicions de descens si el Deportivo de la Corunya i l’Eibar guanyen els seus partits. Ara, a Machín li toca aprofitar la segona aturada internacional de la temporada per recuperar sensacions i tornar a guanyar. El Vila-real, pròxim rival a Montilivi.