És sabut que el gran objectiu de Gerard Piqué una vegada pengi les botes és ocupar la presidència del Barça. El seu paper determinant en el multimilionari acord que ha signat el club amb l'empresa japonesa Rakuten dibuixa les primeres pinzellades sobre com podria actuar el 'president Piqué'.

El jugador va ser l’encarregat de posar en contacte la junta de Josep Maria Bartomeu amb el nou patrocinador durant l’estiu del 2015. Com si es tractés d’un professional del món del màrqueting, Piqué va organitzar un sopar a San Francisco perquè les dues parts poguessin intercanviar interessos. A casa de Hiroshi Mikitani, fundador i CEO de Rakuten, el Barça va posar la primera pedra d’un dels millors contractes de patrocini esportiu del món. I tot, gràcies a un futbolista que ja ha demostrat que el terme no li fa justícia.

Piqué i la seva dona Shakira són amics propers de Mikitani. El vam conèixer i vam descobrir una gran persona. Allà vam parlar de futur, dels seus interessos i vam iniciar converses. Estem molt agraïts a Piqué, és un dels nostres”, ha explicat Bartomeu. El gest del jugador en un negoci tan sobredimensionat com el del futbol hagués restat algun zero al compte corrent del club.  

La seva influència transcendeix les línies de la gespa del Camp Nou i el seu desig a llarg termini és poder veure tots els partits des de la llotja. No es veu d’entrenador però sí que és un emprenedor. Propietari d’una empresa de videojocs com Kerad Games i amb participació a Natrus, un negoci dedicat a la producció i distribució de carn d'hamburgueses, Piqué es troba a gust canviant la pilota pels despatxos. Té inquietuds que van molt més enllà del futbol i l’esport, un factor que pot ser determinat a l’hora de fer el salt a la presidència.

El soci blaugrana, a dia d’avui, no té dubtes. Si Piqué es presenta, serà president. A un jugador que ha guanyat tots els títols possibles, que sent el club com a propi i defensa l’equip amb tanta vehemència i convenciment no se li endevina rival.

Un líder particular

Xavi Hernández ja va desvelar en una recent entrevista a la Cadena SER que Piqué té clar l’organigrama que vol implantar al Barça. El mateix central ha reconegut que en algunes concentracions jugaven a repartir-se els papers. L’equip del defensa l’integrarien Carles Puyol com a director esportiu, Xavi Hernández com a entrenador del primer equip i Sergio Busquets fent d’ajudant. L’organigrama suposaria reunir, una altra vegada, tres dels jugadors més importants de la història del club.

A tot això, Piqué sempre ha estat un dels portaveus de l’equip –i a vegades del club–. El seu discurs és respectat perquè mai cau en tòpics ni és redundant. És per això que també s'ha guanyat enemics amb el pas del temps. Part de l'afició de la selecció espanyola –que deixarà quan acabi el Mundial de Rússia del 2018– no ha perdonat els seus dards al Reial Madrid o que es posicioni a favor del dret a decidir de Catalunya. 

Des que va tornar al Barça l’any 2008, sempre ha estat titular indiscutible. Al vestidor, però, no el veuen com un candidat a capità. “Em faria il·lusió i m’agradaria perquè és un pas que em toca donar però no ha succeït. Els nostres capitans –Iniesta, Messi, Busquets i Mascherano– són esplèndids i molt importants. El braçalet és anecdòtic perquè tot el món sap el seu paper dins del vestidor i jo, naturalment, ajudo en el que sigui”, explicava Piqué durant una conversa amb Jordi Basté a TV3.

Potser al Camp Nou no el veuen com a capità però amb el contracte de Rakuten ha fet un altre pas per acabar de president.