La selecció espanyola ha empatat contra Colòmbia gràcies a un gol d'Álvaro Morata als últims minuts (2-2). L’entrenador Julen Lopetegui ha aprofitat l’amistós per fer rotacions de cara al partit del pròxim diumenge contra Macedònia, classificatori pel Mundial de Rússia del 2018. Gerard Piqué, capità durant uns minuts, ha tornat a rebre els xiulets dels aficionats de La Roja.

Espanya, amb Andrés Iniesta, Jordi Alba i Piqué de titulars, no ha tardat en desfer el 0-0. Silva ha aprofitat una precisa centrada de Pedro Rodríguez per superar David Ospina, porter dels colombians. El partit, un amistós sense més al·licient que gaudir d'alguns jugadors que seran els protagonistes del mercat de fitxatges, ha vist com la inèrcia dels clubs el feia competitiu.

Els dos equips fregaven el límit en les jugades dividides i això ha provocat que es veiessin accions impròpies d’un partit estiuenc de seleccions com picabaralles o protestes a l’àrbitre. Colòmbia ha aprofitat que Espanya perdia de vista la pilota per empatar el partit. Piqué i Azpilicueta no s’han entès amb el porter Pepe Reina i li han servit en safata l’1-1 a Edwin Cardona. La Roja marxava al descans sense premi.

Iniesta, Silva i Alba s’han quedat al vestidor per culpa de problemes musculars. I Lopetegui donava minuts a Nacho Monreal, Marco Asensio i Saúl Ñíguez. El pla de la selecció era reactivar el partit però no ho ha aconseguit. Radamel Falcao ha fet l’1-2 de Colòmbia gràcies a un córner de James i una altra errada de Reina.

Lopetegui ha volgut intervenir fent més canvis i situant una defensa de tres. Espanya no tenia res a perdre a una Nueva Condomina plena d’aficionats colombians. Un dels nous, Álvaro Morata, ha fregat el 2-2 però les sensacions d’Espanya eren molt pitjors que les de la primera part. I quan tot semblava decidit, Saúl ha enviat una pilota a l'àrea des de la banda. I Morata, a la carrera, ha rematat de cap a la base del pal. 2-2 al minut 87 per evitar la primera derrota de l'era Lopetegui.