Pep Guardiola segueix sense somriure. Tot i anar guanyant per dos gols de diferència quan faltava mitja hora per al final del partit, el Manchester City ha acabat empatant a 2 contra el Tottenham de Mauricio Pochettino. Els locals han estat força superiors a l’equip londinenc, però la falta d’encert només els ha permès marcar després dels errors d’Hugo Lloris.

Sense domini, però amb moltes ocasions

El Manchester City volia espantar els fantasmes del Goodison Park (en el qual van perdre per 4 gols a 0 en l’última jornada) i la posada en escena del citizens ha estat a l’altura de les expectatives. El conjunt entrenat per Pep Guardiola s’ha mostrat descarat en atac i mitjançant Sané i Sergio Agüero, ambdós molt connectats al partit, ha estat a punt de marxar al descans amb un lleuger avantatge al marcador.

L’inspirat Hugo Lloris i la falta d’encert local, però, no ho han permès i han fet que els 11 xuts del City a la primera meitat quedessin en res.  El Tottenham s’havia presentat a l’Etihad Stadium amb un plantejament molt seriós que pretenia prendre la possessió a Guardiola i els seus, i tot i que no ho han aconseguit s’hi han quedat ben a prop (48%). L’empat a 0 amb què s’ha arribat al descans plasmava la igualtat entre els dos equips, però amagava la clara superioritat del City quant a les oportunitats de perill generades.

Deu minuts de bogeria

Si bé durant els primers 45 minuts la falta d’efectivitat del Manchester ha estat nul·la, el cert és que durant els primers compassos de la segona part la inoperància golejadora s’ha trencat. I ho ha fet, en part, gràcies a dos errors greus d’Hugo Lloris. El porter francès ha comès una mala sortida el rebuig de la qual ha estat aprofitat per Leroy Sané, que ha marcat a plaer sense cap mena d’oposició defensiva. 5 minuts més tard, al 54, ha estat De Bruyne qui s’ha beneficiat de la falta de concentració del jugador internacional, que no ha pogut blocar una pilota dins l’àrea petita, per empentar l’esfèric dins la porteria i establir un 2 a 0 molt favorable als interessos locals.

Però l’alegria ha durat ben poc. El jove davanter Dele Alli, que fins al moment no havia tingut excessiva incidència sobre el terreny de joc, ha rematat una centrada des de la dreta per retallar distàncies i posar la por al cos dels aficionats que s’havien desplaçat a animar el seu equip. Quedava mitja hora de joc i els de Pochettino estaven a temps de treure un millor resultat en el seu compromís a la ciutat de Manchester.

Desesperació final amb l'empat

I Son ha estat l’encarregat de tombar l’estadi. El coreà ha rebut una bona passada de tacó de Harry Kane i, al 77, ha culminat l’acció amb un xut creuat fora de l’abast de Claudio Bravo. Fins aleshores el Tottenham no havia tingut massa ocasions per perforar la porteria defensada pel xilè, però si alguna cosa han demostrat els seus jugadors durant les últimes setmanes és que el joc d’àrees el dominen com ningú. Empat al marcador i cop moral difícil de superar per al City.

No obstant això, els de Pep Guardiola s’han intentat refer al ritme d’un Gabriel Jesús que avui ha debutat amb el combinat anglès. Fins i tot ha aconseguit una diana, però l’assistent l’ha anul·lada per fora de joc. La imatge d’un desesperat Guardiola al terra ha estat una simple demostració del sentiment citizen després del partit d’avui.

El Manchester City perd 2 punts que haguessin significat molt per als interessos del conjunt anglès a la Premier League. Amb l’empat, però, Pep segueix veient com el seu equip és fora de places de Champions League (5è) i demà pot contemplar com el Chelsea s’escapa a 12 punts si no falla en el seu compromís contra el Hull City.