L'italià Davide Cimolai ha estat el primer vencedor de la Volta a Catalunya 2017 amb final a Calella. No hi ha hagut sorpreses perquè el gran grup ha arribat agrupat i l'etapa s'ha resolt en l'esprint massiu. El francès Nacer Bouhanni ha estat el segon i l'únic capaç de discutir-li la victòria en una jugada calmada.

D'aquesta manera s'ha iniciat la 97a edició de la Volta que marcarà el calendari ciclista aquesta setmana i que acabarà el diumenge amb un final molt esperat a Barcelona. L'italià de l'equip FDJ ha estat el més ràpid a l'esprint final d'una etapa de 178,9 quilòmetres i superant sis ports de muntanya. L'etapa inaugural de l'edició d'aquest 2017 ha estat la segona victòria a la ronda catalana després d'imposar-se en la sisena jornada l'any passat.

Els esprintadors no deceben

Si la Volta 2017 no s'espera que sigui una cursa amb gaires possibilitats pels ciclistes més ràpids i potents del pilot internacional, la primera ocasió que hi ha hagut de jugar-se un final a la velocitat entre el gran grup, no hi ha hagut decepció. Els màxims favorits en la disciplina s'han mostrat a les posicions capdavanteres i no han deixat marge a la sorpresa.

Cimolai, un dels velocistes més destacats en aquesta edició de la prova catalana, s'ha imposat per davant Bouhanni, un altre dels grans esprintadors. André Greipel ha quedat en cinquena posició, mentre que José Joaquín Rojas ha estat el sisè com a primer espanyol. Jordi Simón, el primer català a la general, ha acabat en dissetena posició.

La bona notícia de la primera etapa han estat els pocs problemes del pilot en una gran jornada per posar a prova les cames. Chris Froome, Alejandro Valverde o Alberto Contador no han tingut problemes i han acabat amb el gran grup. A destacar també que en el primer dia de la Volta a Catalunya tot el pilot, compost amb per 156 ciclistes, ha arribat tot junt a la meta de Calella, tot i que molt estirat per l'alt ritme imposat els últims quilòmetres.

Etapa 1: Calella-Calella (178,9 km)
  Nom Equip Temps
1  Davide Cimolai FDJ 4h28'21"
2  Nacer Bouhanni Cofidis m.t.
3  Kristan Sbaragli Dimension Data m.t.
4  Dion Smith Wanty m.t.
5  André Greipel Lotto Soudal m.t.

 

General Volta a Catalunya
  Nom Equip Temps
1  Davide Cimolai FDJ 4h28'11"
2  Nacer Bouhanni Cofidis +4"
3  Kristan Sbaragli Dimension Data +6"
4  Dion Smith Wanty +10"
5  André Greipel Lotto Soudal m.t.