Històric Girona. El conjunt català empata al Wanda Metropolitano contra l'Atlètic de Madrid i segueix viu a la Copa del Rei (3-3). Els gols de Valery, de l'incansable Stuani i Doumbia permeten els gironins passar als quarts de final de la competició copera.

El Girona, un any i mig després d'arribar a la màxima categoria del futbol espanyol, segueix alliçonant els rivals. Amb un caràcter humil i treballador, van deixant una gran petjada per allà on passen.

Ja en la primera visita del Reial Madrid a Montilivi van posar les cartes sobre la taula, a la Lliga passada van estar a punt d'entrar en posicions europees, i ara segueixen fent gran el seu idil·li. Nou empat contra l'Atlètic de Madrid i, ara sí, als quarts de final de la Copa del Rei.

Saúl Ñíguez Stuani Atlètic Madrid Girona EFE

L'Atlètic té un malson

Per primera vegada en la història del Girona que l'equip blanc-i-vermell arriba tan lluny a la competició del KO. I ho ha aconseguit contra un dels seus rivals preferits. Diego Pablo Simeone, l'entrenador matalasser, no hi ha manera que derroti el Girona. Tots els seus enfrontaments s'han acabat en taules.

Kalinic, el davanter de l'Atlètic, posava la por al cos d'un Girona guerrer tot just al minut 12. Aleshores, el gol de l'atacant croat despertava els catalans. Valery, el jove lateral del filial gironí, igualava el partit abans del descans.

Però la cosa no s'acabaria aquí perquè havia d'aparèixer el tan estimat Stuani. El killer del Girona ha tornat a desnivellar el duel i ha obligat Simeone a posar tota la carn a la graella.

Atlètic Madrid Girona EFE

La resistència gironina

I ha arribat el moment de Griezmann. L'estrella francesa ha sortit a falta de mitja hora i ha canviat el partit. Correa empatava poc després de la sortida de Griezmann, i ja al minut 84 el mateix davanter francès feia el tercer gol de l'Atlètic.

Però quan semblava que el 3-2 de l'Atlètic seria definitiu, ha aparegut un dels tapats. Borja García, que no havia completat un gran partit, xutava a trencar la porteria dos minuts abans del 90, i Doumbia, el davanter suplent del Girona que necessitava reivindicar-se, ha posat el peu per empatar el partit i tombar l'Atlètic.

La resistència gironina ha aparegut. El Wanda Metropolitano en ple es posava les mans al cap i els deu futbolistes que vestien de groc (més el porter Gorka Iraizoz), han pogut defensar-se fins al xiulet final.

Aquesta vegada, tot i patir fins l'últim minut, el Girona segueix fent història. Tres gols marcats a l'Atlètic, una autèntica proesa, i una eliminació sonada.