Tot un festival ha ofert el Sevilla davant el Basilea (3-0) davant la seva entusiasta afició per executar la seva classificació als quarts de final de l'Europa League, al costat de l'Athletic que ha passat pel davant del València pel valor doble dels gols, i el Vila-real que ha fet valer la seva victòria en l'anada davant el Bayer Leverkusen.

En el sorteig de la segona competició europea més important també estaran l'Sparta de Praga, el Liverpool, el Xakhtar, el Borussia Dortmund i l'Sporting de Braga.

El Sevilla ha deixat sense esperances a l'equip suís en tot just 10 minuts del primer temps, els que han estat del 35 al 45. En un arravatament atacant, els andalusos han marcat tres gols: Rami (35m.) i Gameiro (43m. I 45m.).

Un gol d'Aritz Aduriz (76m.) ha servit a l'Athletic per passar als quarts de final de l'Europe League. El gol, amb valor doble per marcar-lo en camp visitant, ha eliminat el València, que guanyava 2-0 i assaboria la classificació a Mestalla. El Vila-real també estarà en la següent fase.

La crisi esportiva abraça l'equip valencià. Irregular a la Lliga, els homes de Gary Neville no han pogut superar el desavantatge de 0-1 que havia aconseguit l'Athletic en el partit d'anada, malgrat que Mina (13m.) i Santos (37m.) han omplert d'esperança els aficionats de Mestalla.

Tanmateix, a 14 minuts del final del partit, un cop de taló de Raúl García ha trobat Aduriz a l'àrea, que ha rematat a plaer. Ha estat el vuitè gol del golejador en vuit partits en competició europea; a la Lliga en porta 17 en 27. La jugada ha estat precedida d'unes mans d'un jugador basc, cosa que ha provocat una enèrgica protesta de Neville al quart àrbitre, que li ha costat l'expulsió.

L'altre equip espanyol que estarà en el sorteig per als quarts de final serà el Vila-real, que amb un empat a zero ha fet valer davant del Bayer, a Leverkusen, el seu avantatge de 2-0 aconseguit en l'anada.

La resta de la jornada

Els quarts es completaven amb els partits entre Manchester United-Liverpool (0-2 i 1-1), Anderlecht-Shakhtar (1-3 i 0-1), Tottenham-Borussia Dortmund (0-3 i 1-2) i Sporting Braga-Fenerbahçe (0-1, 4-1).