Un doblet de Leo Messi, que també ha fallat un penal, soluciona un partit molt poc vistós del Barça a Vitòria contra l'Alabès (0-2). L’equip suma la segona victòria de la Lliga mentre espera que el club concreti nous fitxatges.

Molta pilota i poc futbol

El Barça arribava a Mendizorroza amb l’objectiu de sumar tres punts abans de la primera aturada internacional de la temporada. Ernesto Valverde introduïa canvis en l’onze inicial però mantenia intacta la columna vertebral. Sergi Roberto deixava el mig del camp per tornar al lateral dret i Aleix Vidal ocupava l’extrem, tal com va fer en els últims minuts del partit contra el Betis.

Valverde apostava per mantenir la pressió alta contra un equip que no tenia més alternativa que plantejar un partit defensiu i explotar els espais al contracop. El Barça, liderat per un Andrés Iniesta rejovenit després d’una lesió muscular, ha començat a tancar l’Alabès.

Messi estava endollat i brillava pel treball defensiu de Gerard Deulofeu i Vidal, els seus companys de davantera. Els blaugrana monopolitzaven la possessió de la pilota però els faltava lucidesa en atac. La majoria de jugades acabaven creuant la línia de fons o a les mans del porter Fernando Pacheco.

Rubén Sobrino, davanter dels vitorians, ha estat el principal mal de cap per a la defensa del Barça. Fins i tot, en algunes ocasions, deixant-la en evidència. Sobrino s’ha quedat tot sol davant Ter Stegen però el porter alemany ha tornat a demostrar que el seu rendiment es tradueix en punts, desviant el xut quan l’estadi ja cantava el gol.

Messi aixeca el Barça

El Barça tenia l’actitud però li faltaven idees. El seu futbol era molt previsible i vulnerable en defensa. El control de la pilota no li donava autoritat. El guió del partit, però, ha pogut canviar per un penal de Rodrigo Ely a Gerard Piqué. Pacheco ha endevinat la direcció del xut per desviar-lo a córner. Gerra d’aigua freda.

L’errada ha donat pas al descans. El Barça necessitava alguna cosa més per desfer el 0-0. I la fortuna s’ha aliat amb Messi per desnivellar la balança. El ‘10’ ha caçat una pilota a dins de l’àrea per inventar-se un espai, aprofitar-se d’un rebot i superar, ara sí, Pacheco amb un xut creuat. 0-1.

Començava un nou partit. A l’Alabès ja no li valia esperar l’errada i havia de proposar si no volia sumar la segona derrota. Valverde ha mogut la banqueta per donar entrada a Paco Alcácer i formar la mateixa davantera que va debutar contra el Betis. I ha estat el mateix Alcácer qui ha aprofitat una errada d’Alexis per regalar-li, amb el cap, el segon a Messi i superar així els 350 amb el Barça a la Lliga. Partit vist per sentència a falta de 25 minuts pel final. L'últim tram només ha servit per veure el debut de Paulinho Bezerra.

El Barça comença la Lliga amb dues victòries consecutives a l’espera que es tanquin unes incorporacions que Valverde ja ha demanat en públic. Més enllà d’Ousmane Dembélé, fitxat, o Philippe Coutinho, desitjat, l’afició blaugrana segueix donant gràcies, un dia més, per veure Messi cada dues setmanes al Camp Nou.