La marca automobilística nord-americana Tesla ha lliurat les primeres unitats a les persones que van realitzar les primeres reserves del model més assequible de la companyia fins a la data, el Model 3, segons ha comunicat la pròpia empresa. La firma amb seu a Califòrnia ha indicat que les unitats del Tesla Model 3 es van començar a lliurar el passat 28 de juliol als treballadors que van fer les primeres comandes, des que es va obrir el termini, el 31 de març del passat exercici.

Tesla assenyala que aquest vehicle es fabrica en la Tesla Factory de Califòrnia i subratlla que el termini per realitzar comandes encara roman obert. La companyia explica que aquest model ha estat desenvolupat per complir amb els test més exigents en matèria de seguretat. Aquest automòbil compta amb un disseny més senzill i té una mida menor que altres models de la marca nord-americana, que ha treballat en aquest cotxe perquè es converteixi en el primer model elèctric per ser comercialitzat en massa.

La corporació que dirigeix Elon Musk destaca que el llançament del nou Model 3 representa un "pas crític" en l'estratègia de la companyia orientada a accelerar la transició de la mobilitat a una energia sostenible. Aquest vehicle té capacitat per transportar fins i tot cinc persones i combina un alt nivell d'eficiència amb altes prestacions, de manera que pot accelerar de zero a cent quilòmetres per hora en 5,1 segons.

El nou Model 3 de Tesla pot comptar amb una autonomia en manera elèctrica que varia entre 220 i 310 milles (entre 354 i 498 quilòmetres). El preu de partida d'aquest automòbil al mercat nord-americà se situa en 35.000 dòlars (aproximadament 31.818 euros).