Telefónica ha invertit més de 34 milions d'euros en un pla de reforç del servei de telefonia mòbil a Catalunya per aquest estiu que inclou millores en la cobertura mòbil 4G i 3G i la instal·lació de noves infraestructures de telecomunicacions.

Els treballs, que s'han realitzat durant tot l'any amb l'objectiu de garantir que el 100% de municipis estiguessin a punt en començar la temporada turística, s'han centrat a incrementar la capacitat de les estacions de telefonia millorant significativament la qualitat del servei i permetent més usuaris simultanis.

De fet, la inversió s'ha fet per donar resposta a l'augment de la demanda de cobertura en els municipis turístics en aquestes dates, ja que les localitats costaneres catalanes tripliquen la seva població.

Optimitzar la cobertura

En conjunt, aquestes actuacions han permès optimitzar la cobertura d'alta velocitat sobre tecnologia 4G amb el desplegament d'una tercera portadora de LTE a la banda de 2600MHz, el que proporciona una amplada de banda de 20 MHz addicional per al servei de dades mòbils.

En paral·lel a aquests treballs, Telefónica ha preparat la xarxa mòbil durant els últims mesos per poder incrementar la capacitat disponible a la banda de 900 MHz en 3G, de manera que s'obtingui una millor propagació i cobertura per als usuaris.

Entre els municipis que han acollit aquests tasques d'ampliació hi ha Roses, Begur, Palamós, Blanes, Platja d'Aro, Lloret de Mar, Cambrils, Salou, Deltebre, Pineda de Mar, Sitges, Ametlla de Mar, Malgrat de Mar, Calella i Vilanova i la Geltrú.

Reforç en festivals

Per atendre l'alta demanda durant les festes i festivals musicals, Telefónica ha reforçat la cobertura de banda ampla mòbil mitjançant l'ampliació d'estacions base que doten de cobertura les zones de celebració i la instal·lació d'unitats mòbils especials.

El Festival Cruïlla, el Barcelona Beach Party i Canet Rock són exemples d'aquest reforç de cobertura, com ja ho van ser el Primavera Sound i el festival Sónar.