Seat ha anunciat les propostes semifinalistes per donar nom al seu tercer totcamí, entre les quals es troben tres topònims catalans: Abrera, Aran (de la Vall d'Aran) i Tarragona. La sorpresa ha estat que els últims dos topònims no estan en català, sinó en castellà i llatí, a diferència de la resta de noms, que respecten la denominació oficial.

Els tres topònims catalans formen part de la llista de les nou proposicions semifinalistes, que es completa amb Alborán, Aranda, Ávila, Donosti, Tarifa y Teide.

Segons ha informat la marca en un comunicat, la iniciativa #SEATbuscaNombre va rebre 10.130 propostes de topònims de la geografia espanyola i serà el proper 12 de setembre, en el Saló Internacional de l'Automòbil de Frankfurt, quan la companyia alemanya desvelarà les candidatures que passaran a l'última fase. Segons ha informat la companyia, des d'aquesta data i fins al 25 de setembre, totes aquelles persones que vulguin votar el seu candidat podran fer-ho a través del seu web. Seat informarà del nom del seu nou totcamí abans del 15 d'octubre.

No és la primera vegada

Seat ja havia optat per aquesta política en el passat. De fet, el primer i únic model amb un topònim originalment en català, el Seat Ibiza, es diu així: Ibiza, i no Eivissa, com estableix la denominació en català i oficial.

130.000 participants

"Els números parlen per si sols. Estem molt satisfets dels resultats d'aquesta iniciativa, que ha aconseguit mobilitzar més de 130.000 persones de 106 països i tornar a connectar la marca amb la societat espanyola i amb els seus incondicionals a nivell internacional", ha assenyalat el president de Seat, Luca de Meo.

És la primera vegada que el nom d'un dels seus models és triat per votació popular des que va començar amb la tradició dels topònims, iniciada el 1982 amb el Ronda, de nomenar els seus vehicles amb llocs de la toponímia espanyola, i que ha continuat fins avui amb l'Arona, presentat el passat 26 de juny a Barcelona.