Avui s'ha obert el Mercat de Música Viva de Vic (MMMV), amb un programa farcit d'actuacions. Les sessions matinals, reservades a professionals acreditats, deixen pas a concerts oberts al públic a partir de les 19h. La música negra té un paper rellevant en les sessions d'avui: entre els plats forts hi haurà, a la Carpa Vermella, l'ska-jazz de The Gramophone Allstars Big Band, una aposta pels ritmes jamaicans, amb un equip de músics de primera línia. També a la Carpa Vermella hi haurà el soul dels britànics Ephemerals. A la Carpa Negra el concert estrella serà el de la capverdiana Mo'Kalamity, acompanyada com és habitual pels The Wizards, amb el seu reggae. La precedirà la catalano-guineana Marga M'bande, amb un soul molt electrònic, amarat de hip-hop.

De l'Àfrica i el Carib

Marga M'bande obrirà els concerts de música negra a les 20h30 amb un concert gratuït a la Carpa Negra. M'bande fa a Catalunya el so actual de l'Àfrica, l'afrobeat, i ho fa parlant de dones, de diàspora, de valentia... A les 21h15 Ephemerals actuaran, de franc, a la Carpa Vermella. Ephemerals és un grup integrat per Wolfgang Valbrun, Hillman Mondegreen, James Graham, Adam Holgate, Jimi Needles, Thierry Lemaitre i Damian Mclean-Brown. I combina el jazz, l’afrobeat i la psicodèlia, que es combinen amb el soul i el rhythm’n’blues.

Sons de Cap Verd

El petit arxipèlag de Cap Verd és un increïble viver d'artistes. Malgrat la seva petitesa i la seva poca població, compta amb alguns dels millors escriptors del continent africà. En l'àmbit musical, té estrelles de primera línia, encapçalades per Cesária Evora. Però si el ritme capverdià que s'ha donat a conèixer al món és la sempre trista morna, la cap-verdiana resident a França Mo'Kalamity i els Wizards ofereixen una música ben diferent, fusionada amb ritmes brasilers i amb la música africana més moderna. Avui seran a Vic a les 22h, a la Carpa Negra, en un espectacle també gratuït.

A gran escala

The Gramophone Allstars Big Band serà a les 22h45 a la Carpa Vermella, en un concert obert a tothom, oferint ska-jazz amb tres veus extraordinàries: Judit Neddermann, i Kathy Sey i Yolanda Sey (de les Sey Sisters). Aquest projecte, liderat per Genís Bou, combina el ritme jamaicà amb els arranjaments monumentals de les big bands, amb un repartiment de músics de primera línia.

Més enllà de la música negra

A més de la música negra, aquest dimecres el MMVV ofereix possibilitats ben diverses. A l'Auditori Atlàntida, Maria Rodés oferirà un espectacle dedicat al seu tiet besavi astrònom, Lluís Roig,  a l'observatori de l'Ebre. A la Jazz Cava hi haurà el folk alternatiu de Diego Hdez, impregnat de pop, i també el jazz més contundent de Duot (Ramon Prats i Alabert Cirera), en aquest cas acompanyats d'Andy Moor. El català Xavim Aresté oferirà el seu pop-rock acompanyat de Ricard Dohn, Miquel Sospedra i Ermengol Mayol.

Els mallorquins SAÏM arribaran amb la contundència dels seus sons post-hardcore. La gallega Guadi Galego presentarà el seu tercer disc de ritmes indiesO mundo está parado. El darrer concert previst per a aquest dimecres és el de la Sala Pasternak, a les 24h, en què l'italià Bruno Belissimo, en l'estela del cinema dels anys setanta i vuitanta, oferirà un espectacle en què es fondrà l'audio i el vídeo.