Han hagut de passar 77 anys, però finalment l'històric edifici de La Caixa de la Via Laietana torna a lluir les inscripcions en català. Finalment, s'han pogut restituir les inscripcions en català que figuraven a la façana de l'edifici, i que van ser esborrades l'any 1940 com a acte de persecució contra la llengua catalana per part dels franquistes que van ocupar la ciutat de Barcelona. 

Arran d’una petició formulada per la Comissió de la dignitat de restituir les inscripcions i dos escuts de Catalunya que hi havia a les dues portes ara fa un any, la Caixa ha dut a terme les obres de restitució que s’han acabat aquest matí en retirar la bastida.

S’ha restituït els escuts de Catalunya que hi ha a la dovella central dels portals de la cantonada, la inscripció situada sobre el grup escultòric de la cantonada que posa Casal de l’Estalvi i la inscripció amb el nom en català de la Caixa 'Edifici propietat de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis' que hi ha al costat de la porta que mira cap a mar on hi ha el monument a Cambó, i la paraula 'any' que hi ha al peu del grup escultòric amb la data de construcció 1917, que va ser mutilat.

Els escuts i inscripcions es van treure arran de la carta que el llavors governador civil de Barcelona, Gonzalez Oliveros, va adreçar al qui era el director de la Caixa, Luño Peña, que havia estat a imposat pel règim franquista en substitució del director destituït Josep Maria Boix i Raspall. En ella requeria que es retiressin les inscripcions en català i també “el escudo de las cuatro barras esculpido en este edificio”.