El cuiner Ferran Adrià ha assegurat que les obres d'ampliació del seu restaurant, El Bulli, estan en la recta final. La reforma suposa l'ampliació en un 20 % de l'emblemàtic restaurant de la Cala Montjoi, a Roses, per tal de crear el futur Bulli 1846. Al maig s'hauran acabat les obres estructurals, i a partir d'aleshores es procedirà a reformar els interiors, que han de convertir-se en un "laboratori expositiu" dedicat a la gastronomia. Hi haurà un espai dedicat a la pluja d'idees, coberta amb una cúpula de fibra de vidre.

Obres controvertides

Tot i que l'ampliació del local sembla resolta, altres aspectes de la reforma no estan enllestits, encara. De moment no hi ha permisos per a la reforma dels accessos i de l'aparcament, i per a la construcció de l'edifici de l'entrada del complex. Adrià assegura, tot i això, que la tramitació continua endavant i espera que l'espai entri en funcionament el 2018. Però el problema és que el restaurant es troba en ple Parc Natural del Cap de Creus, i la legislació en matèria constructiva és molt estricte. De fet, l'ampliació prevista ja es va haver de reduir de dimensions per les protestes de les entitats ecologistes. L'Ajuntament va aturar les obres de l'exterior del complex el març de 2016 per manca de permisos, i ara s'està buscant una solució .

Més que un restaurant

La idea de Ferran Adrià és que el Bulli 1846 sigui una cosa diferent a un restaurant: "Hi haurà un equip creatiu de gent treballant i fent recerca sobre l'eficiència en la innovació i, a més, hi haurà una part expositiva sobre el què, el com i el quan de la creació gastronòmica", assegura. Aquests equips rebran visites concertades, d'experts, d'escolars o de públic en general, però sempre en equips reduïts.