Mercats a l'expectativa sobre la retallada fiscal de Trump. Com havia anunciat fa uns dies, el president americà ha presentat l'esquema del que serà la seva reforma fiscal, amb rebaixa de l'impost de societats des del 35% al 15%, eliminació de l'impost de successions, i rebaixa dels impostos de la renda personal des del 39% al 35%.

Lògicament a falta d'un desenvolupament i sobretot, de l'aprovació del Congrés, els mercats van prendre l'anunci amb calma i van utilitzar la sessió per consolidar posicions. Sobretot els índexs americans, que en el cas del Nasdaq, van temptejar nous màxims però al final van tancar plans.

L'aprovació del pla portarà temps i probablement el resultat final sigui una mica menys ambiciós que el que ahir va anunciar Trump, per les negociacions amb els congressistes que estan en contra. Pot ser que els efectes no es vegin fins a 2018.

Tanmateix precisament aquest retard pot ser un punt positiu, ja que l'any 2017 té prou inèrcia per mostrar un creixement relativament sòlid del PIB, mentre que aquestes mesures allargarien encara més el cicle de creixement.

D'altra banda els resultats continuen generant una sorpresa positiva en mitjana. Per això en principi els mercats d'accions tenen el camí net: un suport a curt que són els resultats i una situació macro favorable a mitjà termini.

En el plànol monetari, avui esperem que el BCE confirmi un escenari d'estabilitat per als propers mesos.