Els mercats s'han acomiadat amb tranquil·litat de Londres després de consumar-se el Brèxit. De fet, la distància que han mostrat els parquets i les sales de canvis ha contrastat amb l'agitació que es va percebre en les institucions i la banca americana.

L'Ibex ha patit una lleugera correcció, però l'Eurostoxx i el conjunt de les borses europees han avançat. A la City, la lliura amb prou feines s'ha mogut i s'ha intercanviat a 1,24 dòlars mentre l'indexi FTSE 100 tancava a l'alça tot i que Brussel·les ha advertit que veta la seva fusió amb la Deutsche Börse. Un pont menys.

Al seu torn, l'Eurocambra ha advertit que reclamarà que Londres pagui la totalitat de les despeses que provoqui la gestió de la sortida, que costarà al Regne Unit 50.000 milions de lliures, segons Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea.

A Wall Street, la banca estava preocupada per la ubicació que haurà de triar per recol·locar les divisions que abandonin la City. El primer banc americà, JP Morgan, encara ho ha de dilucidar.

A l'Ibex, la banca també se n'ha ressentit. Avui, curiosament, ha estat el dia de l'estrena a borsa del grup immobiliari Neinor Homes, que surt amb una valoració de 1.300 milions d'euros.

El petroli Texas ha pujat a 48,67 dòlars després de reduir-se els inventaris de cru setmanals a 867.200 barrils, gairebé la meitat de l'esperat.

El replegament moderat del Dow Jones ha estat limitat per l'anunci del vicepresident de la Reserva Federal, Stanley Fischer, que només hi haurà dues pujades de tipus aquest any. Amb l'adéu de Theresa May ja n'hi ha prou per avui.