L'Ibex ha tornat a planejar durant la seva pujada per sobre dels 10.400 punts, per una millora del sector bancari que no ha evitat tanmateix que els dubtes fessin acte de presència.

UBS ha elevat la recomanació del sector bancari europeu des "d'infraponderar" a "neutral", cosa que ha fet remuntar el seu valor a borsa. A l'Ibex, el BBVA, Santander, Sabadell i Popular han estirat bé, acompanyats dels grans valors com Telefónica. En qualsevol cas, ha estat Abertis la protagonista en positiu de la sessió.

A Europa, la confiança dels consumidors ha millorat, cosa que ha fet pujar l'euro fins a 1,0767 dòlars. De Guindos ha elevat la previsió del creixement de l'economia espanyola al 2,7% aquest any.

Al mercat de deute, el Sabadell ha col·locat 1.000 milions d'euros en cèdules hipotecàries i al Tresor 4.970 milions en bons i obligacions, en aquest últim cas amb un lleuger repunt de tipus.

A Wall Street, el Dow Jones puja a mitja sessió el 0,39%, amb American Express com a figura. Els resultats de Verizon han defraudat i els de Visa es coneixeran al tancament del mercat.

Els dubtes s'estan formant en altres terrenys. Washington ha donat per "fracassat" l'acord amb l'Iran indicant que si no hi ha més control, aquest país pot convertir-se en una altra Corea del Nord.

Coincidint amb les trobades de l'FMI i del Banc Mundial, Trump ha firmat un decret sobre el control d'importacions. La qüestió està que al no poder imposar aranzels de fins al 45% a països com la Xina, la recaptació d'impostos es redueix i, per tant, no es poden quadrar les partides d'ingressos i despeses que acompanyen a la reforma fiscal promesa per Trump, la qual cosa obliga a posposar-la. D'aquesta manera, l'escenari sobre el qual estan basant-se les pujades es difumina. Larry Fink, de BlackRock ha dit que pot produir-se una caiguda de Wall Street entre el 5 i el 10%.