És temps de neu. I a les estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya és temps de neu per a tothom. Cada temporada, les estacions d’esquí dels Pirineus, incorporen novetats per millorar l’accessibilitat de les instal·lacions i aconseguir que qualsevol persona gaudeixi dels esports de neu sense barreres. Descobrim quines facilitats tenen les estacions accessibles dels Pirineus de Catalunya!

Autor fotografia: Gemma Miralda

Tavascan

Tavascan, situat al Pallars Sobirà, és un centre d’alta muntanya que fuig de les grans instal·lacions i busca la màxima integració en el mitjà natural on se situa.

Autor fotografia: Anaïs Sol

Aquesta estació d’esquí compta amb sis circuits inclusius per a tots els públics, incloent-hi persones cegues, persones sordes, amb dificultats de mobilitat, dificultat intel·lectual i dificultat mental. Tenen circuits tant d’esquí de fons com de raquetes de neu i estan senyalitzats de manera permanent. Tavascan pretén ser una estació accessible per a tothom, tant per practicar esport a l’aire lliure com per gaudir d’una jornada relaxant al costat de la neu.

La Molina

La Molina (Cerdanya), amb la col·laboració de la Fundació Johan Cruyff, duu a terme un projecte d’esports i activitats adreçat a persones amb discapacitat. Posen a l’abast de les escoles d’esquí el material adaptat necessari perquè el puguin utilitzar per a l’ensenyament de l’esquí alpí a persones amb dificultats.

Autor fotografia: Marc Gasch 

L’estació ha adequat les infraestructures per facilitar l’accés, per exemple, a les entrades als telecadires o a la pista de debutants El Bosquet, amb un remuntador adaptat amb l’amplada suficient de la cinta i la barana per facilitar als esquiadors equilibri i seguretat. A més, ofereix classes d’esquí, snowboard i classes guiades amb professor experimentat.

Baqueira Beret

Baqueira Beret està situada a la Val d’Aran tocant al Pallars Sobirà i és l’estació d’esquí amb més quilòmetres de la península. La qualitat i l’abundància de neu durant tota la temporada són la clau de l’èxit, que fa que esquiar a Baqueira Beret sigui tot un plaer. I per les persones amb discapacitat? També!

Autor fotografia: Baqueira Beret

L’estació disposa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda i facilitat d’accés a les pistes per a tothom. L’estació ofereix material adaptat per bi-esquis, mono-esquis amb diferents talles de cadira, estabilos i material dedicat. I per aquells que no sàpiguen esquiar? L’estació ofereix professors d’esquí adaptat perquè tothom pugui aprendre'n i gaudir d’una jornada a la neu.

Boí Taüll Resort

Boí Taüll és l’estació pels esquiadors més exigents. Els que volen combinar acció i descans. Situada a l'Alta Ribagorça, l’estació de Boí Taüll ofereix a l’esquiador tot el necessari.

Autor fotografia: Boí Taüll Resort

L’estació permet esquí per a persones amb tot tipus de discapacitats físiques, ofereix remuntadors adaptats i tot tipus de material adequat per aquelles persones que ho necessitin: bi-esquis, mono-esquis, estabilos i material didàctic. També ofereix una escola d’esquí amb 70 professors, dels quals 7 són professors d’esquí adaptat.

 

Contingut realitzat amb la informació de l'Agència Catalana de Turisme