Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 29 anys com a presumpte autor dels delictes d’exhibicionisme i corrupció de menors mitjançant Internet per fer-se passar per fotògraf professional amb la fi d’aconseguir imatges de menors despullades, segons ha informat avui la policia catalana.

 

Tal com s’explica en un comunicat, la investigació va començar el passat mes de juliol, quan una noia de 14 anys de Blanes (Girona), víctima d’assetjament a menors en Internet – l’amonenat “child grooming” – va explicar als Mossos que un fotògraf li havia ofert a través d’una coneguda xarxa social treballar com a model o dependenta d’una gran marca de roba per un salari de 1.600 euros, però per aconseguir la suposada feina havia de superar un procés de selecció que incloïa una entrevista per “webcam”.

Durant l’entrevista, l’home li va demanar que s’exhibís en banyador i roba interior, i també que li mostrés els seus genitals, i li va obligar a realitzar més sessions amb l’amenaça de difondre les imatges de la primera conversa.

El detingut, qui havia creat dos perfils en xarxes socials, en llibertat amb càrrecs

Les investigacions policials han portat a identificar al suposat fotògraf: un home que s’havia creat un perfil fals en dos populars xarxes socials que feia servir per contactar amb noies – molts d’elles menors d’edat – i intentava que es despullessin davant de la càmera mentre ell es masturbava.

El passat dijous 9 de novembre, un dispositiu dels Mossos va aconseguir detenir-lo i intervenir el material informàtic amb el qual havia comès el delicte.

El detingut, de nacionalitat espanyola, va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Santa Coloma de Farners (Girona) al dia següent, i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs