El sector primari i el comerç de cereals han impulsat el port de Tarragona a créixer un 20% l'any 2022, amb uns ingressos de 64 milions d'euros. Cereals, pinsos i farines han batut un rècord històric i han arribat als 5,9 milions de tones, tot superant els 5,75 milions de tones de l'any 2019. Tres mesos després d'assumir-ne la direcció, Saül Garreta pot celebrar el creixement del port. 

Natàlia Mas

Natàlia Mas

El PIB català creixerà el pròxim 2023 per sobre de la mitjana espanyola, a un ritme d'un 1,4%, segons la darrera previsió elaborada per Funcas. Ara bé, no recuperarà amb la pujada el seu PIB previ al covid, sinó que es quedarà un 0,9% per sota. La consellera d'Economia, Natàlia Mas, va assolir el passat mes d'octubre amb el clar objectiu de rellançar l'activitat empresarial a Catalunya i, ara per ara, es queda a mig camí. 

Yolanda Díaz

Yolanda Díaz

La inspecció de Treball va multiplicar gairebé per nou les seves sancions per incomplir els plans d'Igualtat a les empreses. Però, fins i tot posant 1.000 multes i recaptant 2,58 milions en tot el 2022, l'organ que depèn de la ministra Yolanda Díaz va deixar de posar sancions al 95% d'empreses sense plans d'Igualtat. En total, a 21.935 de les 32.314 empreses que estan obligades els ha sortit gratis viure a la il·legalitat en aquest 2022.