Seguretat i estabilitat. Aquests són els dos arguments que va esgrimir el conseller delegat d'UBS, Ralph Hamers, davant de la solució trobada per les autoritats suïsses i l'entitat financera que presideix per salvar el seu rival bancari, Credit Suisse. Hamers espera que les sinergies entre els dos bancs donin peu a creixements sostinguts d'ambdós i a deixar com testimonial un ajust de plantilla que ni desmenteix, ni confirma.

Robert Habeck

Robert Habeck

Mals temps per al ministre d'Economia i Clima d'Alemanya, Robert Habeck, del partit Aliança 90/Els Verds, quan el Bundesbank ha alertat que l'economia d'Alemanya probablement tornarà a contreure's en els tres primers mesos de 2023, la qual cosa sumada al retrocés del 0,4% en el quart trimestre de 2022 suposaria l'entrada en recessió tècnica per al motor econòmic europeu.

Andy Jassy

Andy Jassy

El gegant nord-americà del comerç electrònic Amazon prepara l'acomiadament d'uns altres 9.000 treballadors en les setmanes vinents, segons ha confirmat aquest dilluns en una comunicació als empleats, el director general de la companyia, Andy Jassy. Aquesta retallada de personal se sumaria als acomiadaments de 18.000 llocs de treball empresos per la firma nord-americana entre finals de 2022 i principis de 2023.