Després de llargs mesos de negociació, aquest divendres, va sortir del Ministeri d'Inclusió la fumata blanca que confirmava que el Govern central havia tancat amb el seu soci en coalició, Unidas Podemos, i la Comissió Europea, un acord per a la reforma del sistema de pensions. A grans trets, l'acord inclou una quota de solidaritat en les cotitzacions dels sous més alts, duplicar el mecanisme d'equitat intergeneracional (MEI) i poder escollir entre el període de còmput actual de 25 anys per calcular la pensió o ampliar-lo fins a 29 anys.

Claus Grande

Claus Grande

La cadena de supermercats Lidl ha situat a Catalunya en el seu radi d'acció prioritària i, a favor de continuar donant servei als seus clients en les millors condicions possibles, ha decidit invertir 13 milions d'euros en un magatzem provisional a Constantí (Tarragona) que li permetrà atendre temporalment les necessitats operatives de la zona, anticipant-se a la construcció del seu futur centre logístic en aquesta població. Sota la direcció de Claus Grande a Espanya, la cadena té a Catalunya més de 120 botigues, una plataforma logística i unes oficines centrals, amb una plantilla de 23.800 persones.

Jesús Alonso

Jesús Alonso

La multinacional Ford ha anunciat l'acomiadament del 19% de la plantilla de la factoria d'Almussafes (València), és a dir, uns 1.100 empleats, principalment a causa del cessament de la producció dels models S-Max i Galaxy. La marca a Espanya, de la qual és president Jesús Alonso, inclou la decisió en una reestructuració profunda de les seves operacions a Europa, derivada de la revisió de la gamma de vehicles i la incorporació dels models electrificats que, segons defensa, requereixen menys mà d'obra.