La presidenta del Banc Santander, Ana Botín, ha aconseguit que el banc assoleixi els millors resultats de la seva història, 9.605 milions de benefici que a més superen en un 18% els de l'any anterior. Aquestes xifres portava a l'entitat aquest dijous a impulsar-se un 5,7% a la borsa espanyola. L'executiva confia a poder mantenir-los o superar-los aquest 2023 malgrat la inflació i la pujada de tipus d'interès.

Christine Lagarde

Christine Lagarde

Europa engega l'any amb els tipus d'interès més elevats dels últims 14 anys i mig després de la pujada en un altre mig punt d'aquest dijous fins al 3%. Des de novembre de 2008 no es veien els tipus d'interès sobre el llindar del 3%. Amb tot, la seva presidenta, Christine Lagarde avisa que no li tremolarà la mà per continuar aprovant pujades fins a controlar la inflació a l'eurozona.

Jochen Eickholt

Jochen Eickholt

El conseller delegat de Siemens Gamesa, Jochen Eickholt, avisa que, si no arriben demanats, caldrà prendre mesures que podrien arribar en forma de nous acomiadaments. L'advertència arriba el mateix dia en què la companyia ha presentat uns resultats que suposen duplicar les seves pèrdues fins als 884 milions d'euros en el primer trimestre fiscal.