Tech Barcelona accelera a la ciutat. L'associació de la capital catalana ha obert les portes del Pier 07, un hub d'innovació empresarial en l'àmbit de la salut i les ciències de la vida. L'edifici compta amb 6.000 metres quadrats de superfície repartits en vuit plantes i capacitat per a 500 professionals d'start-ups, grans empreses, centres de recerca, hospitals i universitats. L'espai, situat a la Via Laietana, té l'objectiu de fomentar la col·laboració amb tots els agents de l'ecosistema del sector de la salut a Catalunya i accelerar la innovació tecnològica en aquest àmbit. 

Les instal·lacions disposen d'una zona d’oficines i de reunions, un auditori i diversos espais per al coworking. El projecte compta amb el suport i la participació d'ACCIÓ (l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball) i també amb l'adhesió d’entitats públiques del sector de la salut com l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital Sant Joan de Déu, i d’empreses i entitats com Ferrer, Boehringer Ingelheim, Novartis, Uriach, Vifor Pharma, Ediciones Mayo, Nestlé o l’i2cat, entre d’altres.

"Hub de referència empresarial i emprenedor"

Aquest dijous, l'acte d'inauguració ha comptat amb el conseller de Salut, Manel Balcells, qui ha assegurat que "avui es consolida una cosa que somiàvem que havia de passar. Tenim un sector de primera línia que genera riquesa en un ecosistema de talent de les ciències de la vida amb grans centres de recerca, amb centres tecnològics i amb el Biocat. El sistema és bo i hem de fer que les solucions tecnològiques resolguin problemes per millorar la qualitat de vida de la gent. Amb aquest edifici tenim un espai on podem fer que les coses passin i que puguem implementar en el sistema públic els avenços tecnològics que aconseguim”. En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos, ha subratllat que “el Pier07 és moltes coses: un hub de referència empresarial i emprenedor, un punt de trobada de tot el sector de la salut i les ciències de la vida i un imant per al talent". 

Finalment, Miguel Vicente, president de Tech Barcelona, ha apuntat que "des de Tech Barcelona generem aquests espais per afavorir la creació i creixement de noves empreses, així com la interacció amb altres agents de l'ecosistema. Actualment, tenim un ecosistema madur capaç de mobilitzar des de la recerca i el desenvolupament, fins a parcs científics, universitats, hospitals, corporacions com fins al sistema públic. El Pier07 és el pas lògic en l’estratègia de l'associació d'apropar la tecnologia i les solucions amb marca Barcelona allà on viuen les persones”.

Tech Barcelona ha inaugurat el recinte aquest 2023 cinc anys després que sorgís Barcelona Health Hub, una associació d’empreses del sector mèdic enfocades a la salut digital. Ubicat a l’Hospital de la Santa Creu i Santa Pau, l’objectiu del centre és el “d’accelerar la transformació en l’àmbit de la salut digital i la seva transferència al sector”. Des del Tech Barcelona han assegurat que el Health Hub és un "player més" i que és beneficiós per a la ciutat que hi hagi múltiples apostes enfocades al sector salut. 

445 milions d'euros d'inversió

D'acord amb l'Informe de la BioRegió de Catalunya 2022, impulsat per ACCIÓ, el Biocat, CataloniaBio & Health Tech, el sector de les ciències de la vida representa el 8,7% del PIB de Catalunya. Aquest àmbit agrupa més de 1.350 empreses que exporten més del 53% de productes de ciències de la vida i la salut de l’estat espanyol. Al llarg de l'any passat, les start-ups de salut de Catalunya van aixecar 445 milions d’euros d’inversió.