La start-up FisioReact, especialitzada en serveis de fisioteràpia a domicili, va posar rumb a Espanya durant l’any passat dins del seu pla d’expansió, i ha arribat a Madrid, València, Bilbao i Sevilla reforçant els seus serveis i el nombre de professionals que ha passat de 15 el 2021 a 85 el 2022. Creada fa cinc anys a Barcelona per Marc Valls i Albert Valls, enginyer industrial i fisioterapeuta, respectivament, la seva principal activitat és oferir serveis de fisioteràpia a domicili tant per a particulars com per a empreses -un segment on es va incorporar el 2019-, i també treballa en col·laboració amb centres hospitalaris.

Al llarg de l’exercici passat, ha realitzat 15.587 sessions de fisioteràpia i rehabilitació, un 177,8% més que el 2021, i també ha crescut significativament el número de pacients nous, un 78,6%, amb un total de 2.638 persones. Els serveis els proporcionen un col·lectiu de fisioterapeutes qualificats i experts en les especialitats de fisioteràpia esportiva, neurològica, pediàtrica, per a embarassades, per al mal d’esquena/descontracturant i en rehabilitació. A nivell de negoci, aquesta estructura s’ha traduït en poc més de mig milió d’euros el 2022, un creixement de gairebé el 125% respecte la facturació de 2021.

Per a aquest creixement, la companyia va recórrer el 2021 a una ronda de finançament, en què va captar 400.000 euros i va donar entrada al capital d’inversors privats com el conseller delegat de Palex, Xavier Carbonell. Els recursos s’han administrat per millorar les funcionalitats tecnològiques de la seva pròpia plataforma d’e-Health, que va ser de gran utilitat durant el període de la pandèmia, i que és la base de la companyia que desestima tenir centres propis. El seu a domicili per a particulars amb una sessió de rehabilitació o fisioteràpia, d’entre 60 i 90 minuts, es pot adquirir online per un cost d’entre 50 euros i 65 euros.

En l’últim any, la companyia també ha ampliat la gamma de serveis que, sempre, s’adapten a cada pacient, tenint en compta cada tipologia i patologia o zona física afectada. En el cas de les empreses, la seva aposta per al sector B2B, també s’ha incrementat amb un nombre més gran  d’empreses que han confiat en Fisioreact el passat 2022 i han inclòs els serveis de fisioteràpia al catàleg de beneficis socials per a la plantilla. A totes elles, Fisioreact ha ofert serveis de fisioteràpia personalitzats i individualitzats per als treballadors.

El principal grup d’usuaris de FisioReact són pacients per rehabilitació de problemes traumatològics derivats d’intervencions quirúrgiques i d’altres que pateixen malalties que afecten el sistema nerviós com l’esclerosis múltiple, el ELA, el Parkinson, els ictus o l’Alzheimer. És per això que la companyia també té estreta relació de prestació de serveis amb clíniques geriàtriques.

Segons Albert Valls, conseller delegat de FisioReact, “els reptes per al 2023 passen per consolidar la nostra presència a les capitals espanyoles, incorporar-ne dues més en els propers mesos, consolidar els serveis a l'àrea de la cura de la salut a domicili i llançar-ne de nous i, sobretot, continuar sent pioners en la digitalització del sector”.

Dins de la seva especialitat esportiva, FisioReact s’ha convertit en els últims mesos en proveïdor oficial de fisioteràpia de diverses maratons. La propera serà el diumenge 23 d’abril, a Madrid, en una nova edició del Zurich Rock ‘n’ Roll Running Series Madrid que va reunir més de 30.000 persones l’any passat. FisioReact posarà al servei dels corredors un equip d’un centenar de fisioterapeutes durant la carrera i els participants disposaran d’un servei de fisioteràpia al final del recorregut en un dels pavellons habilitats per l’organització. Aquesta no és la primera prova en què participa FisioReact, fa unes setmanes va estar present a la Mitja Marató i a la Zurich Marató de Barcelona.