La plataforma digital de cura i assistència domiciliària Cuideo preveu tancar l'any amb una facturació de 80 milions d'euros, un 33% més que l'any anterior. L'empresa ha ampliat enguany la seva presència territorial a set noves ciutats i actualment en suma nou. De cara a l'any vinent, el negoci estima 50 noves obertures, amb l'objectiu de consolidar la proximitat amb les famílies i cuidadors locals. Després de la integració de Felizvita per part de Cuideo el setembre de 2022, la companyia ha consolidat l'àrea de prestació directa amb cuidadors propis en plantilla i té previst duplicar els cuidadors fins a arribar als 1.000 professionals units sota el model de Servei d'Ajuda a Domicili (SAD).

Roberto Valdés, cofundador, CFO i Managing Director de Cuideo, ha indicat que “a Cuideo estem en continu creixement i les nostres xifres demostren que el negoci és sòlid i rendible. El nostre objectiu és continuar expandint la nostra presència a altres territoris per a arribar a més persones, i ampliar l'abast de la tecnologia per a oferir la millor qualitat d'atenció a domicili a la gent gran. Estem enfocats a continuar liderant la constant evolució del sector, impulsats per la innovació i la dedicació a una cura completa i excepcional per als nostres usuaris". 

Població dependent a Espanya

Paral·lelament, l'empresa segueix desenvolupant el negoci assegurador a través d'acords amb el Grup Catalana Occident, Axa i DKV. A Espanya, la xifra de persones grans dependents assoleix els 1,6 milions i el 87% d'elles prefereix envellir a casa amb l'ajuda de serveis professionals a domicili, segons dades de la plataforma. Aquest número està en constant augment i s'estima que el 2050, Espanya tindrà una de les poblacions més envellides del món, amb un 46,4% de ciutadans majors de 60 anys.

Aquesta tendència creixent impulsa el sector de la  Silver Economy, que fa referència a tots els serveis dirigits als majors de 65 anys, amb un volum de negoci global que s'espera que creixi des dels 3.900 milions d'euros el 2020 fins als 5.600 milions el 2030. Aquest increment s'atribueix a l'envelliment poblacional cada vegada més pronunciat.

L'economia silver abasta una àmplia gamma d'activitats econòmiques i serveis dissenyats per a les persones grans, que es preveuen com el motor de l'economia futura. En l'àmbit europeu, la població dependent es duplicarà en els pròxims 20 anys, impulsant la necessitat de models de cures eficients basades en la tecnologia.

Cura de les persones grans

Cuideo va néixer el 2016 amb l'objectiu "d'apropar la tecnologia a un sector gris", la cura a persones grans. Actualment, el negoci compta amb més de 100.000 cuidadors i des dels inicis ha regularitzat més de 23.000 contractes que es trobaven en situació irregular amb l'objectiu d'eliminar la pràctica de treball no declarat en el sector, que en l'actualitat representa el 60% dels casos.

La firma ha detallat que aquest 2023 ha atès més de 45.000 famílies a tota Espanya, compta amb un equip de més de 120 treballadors i més de 170.000 famílies han sol·licitat els seus serveis des de 2016. Les oficines de Cuideo estan distribuïdes per Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Màlaga, Sevilla, Bilbao, Vigo i Valladolid.