Banc Sabadell ha llançat la primera titulització sintètica sostenible sobre una cartera de 1.100 milions d'euros de préstecs a projectes relacionats amb energies renovables, segons ha informat aquest dilluns l'entitat financera. El banc que presideix Josep Oliu i dirigeix César González-Bueno, explica que ha col·locat el 10% del total (per un import de 110 milions) entre inversors institucionals.

Amb aquesta titulització verda, el Sabadell preveu continuar potenciant la generació de nova inversió i es compromet a finançar operacions lligades a renovables pel valor de la transacció (110 milions), segons indica en el comunicat. Fins a un 78% dels actius protegits a través d'aquesta transacció estan relacionats amb finançament estructurat de projectes sobre energia renovable, principalment solar, eòlica i fotovoltaica.

A més, a través d'aquesta operació el banc té oportunitat d'alliberar capital per continuar potenciant la generació d'inversió en renovables, afegeix. "Ens enorgulleix haver culminat amb èxit una operació en la que portem treballant des d'inicis d'aquest any. Sens dubte, aquesta titulització representa un pas més en el nostre objectiu de finançar projectes que impulsin la transició cap a una economia més verda i sostenible", ha afirmat Sergio Palavecino, director de gestió financera de Banc Sabadell.

El Sabadell manté una estratègia consolidada en l'àmbit de la sostenibilitat, reflectida en "Sabadell Compromiso Sostenible", un marc d'actuació que conté més de 60 objectius. L'entitat s'ha proposat d'assolir els 65.000 milions d'euros en solucions de finances sostenibles en un termini de cinc anys, havent aconseguit ja més de 40.000 milions.

En l'emissió de bons sostenibles, tant propis com de clients, ha acumulat més de 12.100 milions d'euros fins i tot finals de 2023. A més, l'últim any, més del 45 % del finançament a mitjà i llarg termini per a empreses ha estat sostenible. Quant a energies renovables, des de 2018 ha finançat prop de 200 operacions en aquest camp.

Paral·lelament, a través de la seva filial Sinia Renovables, continua "invertint en projectes d'energies renovables i sostenibilitat, explorant noves tecnologies i oferint solucions integrals que fomenten relacions de confiança i compromís a llarg termini", acaba el banc català.