El segon gran centra d'intel·ligència artificial que la companyia japonesa Sony vol instal·lar a Europa se situarà a Barcelona. Després de l'anunci d'aquest dilluns, es van desgranant tots els detalls. Ara, un de sorprenent: la seu de Sony AI estarà al rovell de l'ou de la capital catalana, aprop de Plaça Catalunya, i segons les primeres informacions, la idea és que se situat en un espai de treball compartit, un coworking.

Oficines flexibles

La mateixa companyia confirma la seva ubicació: "La nova oficina de Sony AI, situada a prop de plaça Catalunya, servirà com a centre neuràlgic de Sony AI a la regió. Una de les àrees en què se centrarà aquesta seu global serà el nou projecte insígnia de l'organització, Scientific Discovery, dirigit per l'investigador científic sènior Tarek Besold". Així doncs, sota la direcció de Besold, els coneixements del qual se situen en la intersecció de la IA i la ciència cognitiva, el projecte insígnia de l'equip Sony AI abordarà els nous desafiaments de la IA centrats en eines i sistemes que donin suport al treball de científics de tot el món. Aquest treball pretén millorar el coneixement i la creativitat dels científics durant la fase d'idear del procés científic, permetent crear noves hipòtesis. A més, l'oficina servirà com a centre per a algunes de les exploracions de Sony AI relacionades amb la gastronomia, com ara la investigació que aplica la IA per augmentar la nostra comprensió dels sabors i olors i com aquests poden contribuir a les experiències multisensorials. ​

Capacitat per a 75 persones

A expenses de perfilar els darrers detalls, sembla que el lloc exacte ja està pràcticament tancat: OnecoWork, situada al carrer d'Estruc, número 9. Aquest es defineix com "l'espai de coworking més cèntric de Barcelona, ​​a un minut a peu del metro de Plaça Catalunya, oferint immillorables connexions de transport per a aquells que necessiten un espai d'oficina ben connectat per moure's fàcilment per Barcelona". A més, compta amb 6 plantes de disseny contemporani, a més d´una terrassa. Amb espais de treball compartits, escriptoris dedicats i espai d'oficina per a equips de fins a 75 persones, les que es pretenen incorporar per part de Sony. D'aquesta manera, les despeses també es retallen.

A la mateixa web del OneCoWork oferten per 300 euros mensuals oficines privades que vénen amb tot inclòs i són perfectes per a empreses de tot tipus i mides, podent allotjar des de dues persones fins a grans equips. Tot i que també hi ha tarifes més reduïdes.Sony AI haurà d'acabar de confirmar aquesta zona ja que OneCoWork també té espais de coworking propers al centre de la ciutat, en concret dues més: a l'avinguda Catedral, 6-8 i avinguda del Portal de l'Àngel, 40. A banda, ofereixen un altre centre de treball al Regne Unit.