Si bé aquesta funció de ChatGPT és prèmium, per la qual cosa requereix el pagament una subscripció, els usuaris podran aprofitar la versió gratuïta, encara que limitada, per saber com es veurien si fossin un personatge de Dragon Ball. Es pot destacar que això no és una funció concreta de la IA, sinó que consisteix carregar la foto que es desitgi editar i després donar-li al xatbot la instrucció del que ha de fer amb ella. En l'argot tecnològic això es coneix com un prompt. La pregunta o sol·licitud directa que se li brinda a un programa d'IA perquè generi un resultat.

Del prompt a l'estil personal

Pas 1: ingressar ChatGPT: el primer que cal fer és ingressar la versió web de ChatGPT. La plataforma ens demanarà de crear-nos un usuari amb el nostre mail, el qual servirà per tenir un historial de les diferents converses que mantinguem amb el xatbot i recollir informació per personalitzar la nostra experiència.

Pas 2: triar la foto: una vegada registrats i dins de la plataforma, només haurem d'elegir i carregar la foto que volem editar. Ja que ChatGPT opera com un xatbot, el seu ús és intuïtiu, igual com mantenir una conversa per xat. Així, per carregar la foto només fa falta donar clic en el signe "més" (+) que apareix a la cantonada inferior esquerra del quadre de xat que diu "carregar arxius i molt més". S'obrirà una finestra emergent als arxius de la nostra computadora. Allà només hem de buscar la foto desitjada i donar-lo doble clic.

Pas 3: escriure el prompt. Abans d'enviar la foto, només haurem d'indicar-li a la IA què volem que faci amb ella. Un prompt senzill és: "Edita aquesta imatge perquè tingui un etil d'animació com Dragon Ball". A ChatGPT li prendrà un temps analitzar la foto, que pot variar segons el pes de l'arxiu i la velocitat d'internet. Una vegada que es realitzi, obtindrem la nostra foto estil Dragon Ball.

Pas 4: jugar amb els estils. Quan obtinguem la nostra foto, la podem compartir en xarxes socials. Però la imaginació no té per què quedar-se allà: podem demanar-li a la IA que explori nous estils. Per a això, només fa falta escriure un nou prompt, que no és més que una simple resposta en un diàleg amb ChatGPT.: "Ara edita la imatge perquè tingui un estil d'animació com Pixar", o "ara edita la imatge perquè tingui un estil com The Simpsons". Amb aquests prompts podràs continuar explorant altres estils.