L'IBEX 35 ha iniciat la sessió d'aquest dijous amb una pujada del 0,5%, el que l'ha portat a situar-se en els 11.080 punts, en un context marcat per la incertesa política a Espanya després que el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciés en una carta aquest dimecres una reflexió sobre la seva continuïtat en la presidència. Sabadell s'ha disparat un 10% i Repsol cedeix un 2,8% després d'uns resultats en sentits oposats en relació amb l'any passat.

Abans de l'obertura del mercat es coneixia que el Sabadell va obtenir un benefici net atribuït, rècord en un primer trimestre, de 308 milions d'euros, un 50,4% més que en el mateix període de l'exercici anterior, segons la informació que ha remès aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Per la seva part, Aedas Homes va superar al seu últim exercici fiscal (d'abril de 2023 a març de 2024) els 1.100 milions d'euros d'ingressos després d'haver lliurat les claus de 2.839 habitatges, un 4% més respecte a l'exercici fiscal anterior.

A més, Repsol va obtenir un benefici net de 969 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, la qual cosa representa una caiguda del 12,9% respecte als 1.112 milions d'euros que va registrar en el mateix període de l'exercici anterior, a causa de la caiguda en els preus dels hidrocarburs, especialment del gas natural, va informar la companyia.

Acerinox, d'altra banda, va registrar un benefici net de 53 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, la qual cosa representa una caiguda del 61% respecte als guanys de 136 milions d'euros que va aconseguir en el mateix període de l'exercici anterior.

També al terreny empresarial, el consell d'administració de Prosegur votarà en la seva junta general ordinària d'accionistes, que se celebrarà, previsiblement, el proper 25 d'abril, en primera convocatòria, un pla d'incentius a llarg termini per al conseller delegat, Christian Gut Revoredo, i directius del grup, valorat en 4,8 milions d'euros en funció dels actuals preus del mercat.

Les principals Borses europees obrien aquest dimecres amb tendències mixtes. En concret, Frankfurt, Milà i París cedien un 0,11%, un 0,10% i un 0,08%, respectivament, mentre que Londres pujava un 0,66%.

En l'obertura del mercat borsari, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, pujava un 0,28%, fins als 88,27 dòlars, mentre el de Texas se situava en 83,03 dòlars, un 0,27% més.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar avançava fins als 1,0714 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys escalava fins al 3,370%.