Binance, la plataforma de criptomonedes existent més gran, torna a tenir problemes. El regulador financer de l'estat de Nova York ha ordenat aquest dilluns a l'empresa de 'blockchain' Paxos Trust que deixi d'emetre Binance USD (BUSD), la 'stablecoin' indexada al dòlar dels EUA que emet la plataforma de Changpeng Zao juntament amb Paxos.

L'organisme investiga si s'han violat les lleis de protecció dels inversors i, segons el Departament de Serveis Financers de Nova York, la companyia (que està sota la seva supervisió) té "qüestions sense resoldre" relatives a la seva relació amb Binance, per a qui opera aquest producte.

Es pot destacar que BUSD és la moneda més gran estable tercera del mercat, amb una capitalització que ascendeix fins als 16.000 milions de dòlars. Per la seva part, Paxos, ha confirmat a través d'un comunicat que deixarà de produir a partir del 21 de febrer nous tókens d'aquesta criptomoneda estable.

Un actiu digital que, a diferència de d'altres, està avalat totalment amb reserves denominades en dòlars dels EUA i separada d'altres actius. En qualsevol cas, la firma amb seu a Nova York continuarà de moment donant suport i bescanviant aquesta criptomoneda com a mínim fins al febrer de 2024.

Binance diu que els fons són segurs i coberts

Per la seva part, el conseller delegat de Binance, Changpeng Zhao, ha assenyalat a través del seu compte de Twitter que ha rebut garanties per part de Paxos que tots els fons són segurs i coberts en la seva totalitat amb reserves en bancs, que han estat auditades repetidament. D'aquesta manera, Binance continuarà donant suport al BUSD en el futur, encara que espera que progressivament els usuaris "migrin a altres monedes estables".

"Atesa la incertesa regulatòria actual a certs mercats, revisarem altres projectes en aquestes jurisdiccions per garantir que els nostres usuaris estiguin protegits de qualsevol mal indegut", va concloure Zao en el missatge llançat després de conèixer-se l'operació del regulador de Nova York.

El valor d'aquest tipus d'actius digitals està habitualment vinculat de forma directa al del dòlar o a un altre actiu tradicional i és un instrument que ha guanyat popularitat en els últims anys. El BUSD està considerat com la tercera criptodivisa més gran d'aquest tipus, només superada per Tether (68.000 milions de dòlars) i USD Coin (40.000 milions de dòlars).

Com sol ocórrer en l'ecosistema cripto, després de conèixer-se la notícia, la cotització de BUSD va baixar respecte a alguns dels seus rivals com Tether, un senyal que un nombre d'usuaris estava convertint les seves carteres a aquests altres actius. Binance, que és la plataforma mundial més gran de criptomonedes, es va fundar en la Xina el 2017 i després va traslladar la seva seu a les Illes Caiman, poc abans que el Govern de Pequín emetés regulacions a aquest mercat.