L'Ibex-35 ha arrencat la primera sessió del mes de juny amb una pujada del 0,84%, la qual cosa ha portat el selectiu a reconquerir els 9.100 punts, després que la Cambra de Representants dels Estats Units hagi aprovat en acord sobre el sostre de deute.

En concret, el parquet madrileny s'ha despertat aquest dijous en els 9.125,98 punts, amb els inversors pendents de les intervencions de la presidenta i del vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde i Luis de Guindos, respectivament. Així mateix, la jornada borsària estarà marcada per la publicació de les actes de l'última reunió del BCE i de la dada d'inflació de maig a l'eurozona, així com els PMI d'Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit i, de nou, de l'eurozona.

Banc Sabadell lidera les pujades dins la Borsa

En els primers compassos de la sessió d'aquest dijous, les pujades més grans dins de la Borsa espanyola se les anotaven Banc Sabadell (+2,09%), Acciona (+1,88%), Unicaja (+1,8%), Meliá Hotels (+1,77%) i BBVA (+1,72%), mentre que en el costat contrari se situaven Telefónica (-0,5%) i Colonial, les accions del qual cedien un 0,33% en l'obertura.

Les principals places europees també obrien aquest dijous amb signe positiu: del 0,92% per a Milà, del 0,49% per a París, del 0,47% per a Frankfurt i del 0,14% per a Londres.

Al mercat de matèries primeres, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situava en un preu de 73,08 dòlars, amb un ascens del 0,66%, mentre que la Texas cotitzava a 68,48 dòlars, amb una pujada del 0,57%. En l'obertura de les Borses europees, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0686 bitllets verds, mentre que, al mercat de deute, l'interès exigit al bo espanyol a deu anys se situava en el 3,346%.